Halvparten av norske bilister foretrekker en digital løsning når de skal betale for hurtiglading av elbiler, ifølge NAF. Foto: NAF

Vil ha enklere digital løsning for lading av elbiler

Nye tall viser at flere bilister foretrekker å bruke telefonen fremfor plastkort når de skal betale for lading av elbilen. NAF mener Stortinget må sette tydelige krav til ladeselskapene om enklere digital betaling.


Framtidens betalingsløsninger for lading skal på åpen høring i Stortinget denne uken. NAF mener at myndighetene må sette tydeligere krav til ladeselskapene.

– Å betale for hurtiglading av elbilen er langt fra så enkelt som det burde være. Mange sliter med en jungel av apper og ulike ladeselskaper. Det sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF i en pressemelding. 

– De fleste ladeselskapene i Norge krever at du bruker deres egen app for å få lade elbilen. Det betyr at en godt forberedt elbilist må ha 10-15 apper installert på telefonen for å hurtiglade. Det er unødvendig og lite fremtidsrettet. Derfor ber vi myndighetene om å ta grep, sier Braadland videre.

Braadland mener Stortinget nå bør sette krav til ladeselskapene om enklere digital betaling, slik EU er i ferd med å gjøre.

– EU er nå i ferd med å vedta krav om åpen, digital lading. Det betyr at ladeselskapene må åpne opp sine ladestasjoner slik at alle elbilister kan bruke sin ene favoritt-app til å starte, stoppe og betale for lading på alle ladestasjoner i hele Europa, sier Braadland.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.