Foto: Therese K. Munkvold
Ber om varetektsfengsling med varetektssurrogat:

–⁠ Politiet mener å ha dannet seg et godt bilde av hva som skjedde

Mannen som er siktet for to tilfeller av  ildspåsettelse i Vardø natt til 20. mars  framstilles for varetektsfengsling i Nord-Troms og Senja tingrett klokken 1430 i dag.


– Politiet vil be om varetektsfengsling i fire uker med vilkår om varetektsurrogat innenfor helsetjenesten.  Dersom vilkårene for varetektsurrogat ikke lengre er tilstede vil påtalemyndigheten be om at mannen skal overføres kriminalomsorgen for ordinær varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i en pressemelding.

Mannen er siktet etter straffelovens § 355 for å ha forårsaket brann som lett kunne medført tap av menneskeliv, straffelovens 155a jf §155  for ved grove trusler og eller grovt skadeverk å ha påvirket en offentlig tjenesteperson til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling, samt brudd på besøksforbud og for ikke å ha stanset i trafikkontroll.

Når det gjelder etterforskningen opplyser politiet at de har avhørt vitner og en av de fornærmede, og at det er foretatt kriminaltekniske undersøkelser av åstedene.

– Politiet mener å ha dannet seg et godt bilde av hva som skjedde natt til mandag 20. mars. Men det gjenstår fortsatt etterforskning, deriblant avhør av den siktede, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i Finnmark Politidistrikt.

Mannens forsvarer er Thomas Hansen.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.