Pekkja. Foto: Privat

–⁠ Våg å velge en annen vei

– En stemme til Høyre er en stemme til Arbeiderpartiet og en stemme til Arbeiderpartiet er en stemme til Høyre, skriver Pekkja i dette innlegget.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger.


Fire av ti unge mellom 19 og 39 år tør ikke å mene i frykt for å ha en «feil» mening. Unge mennesker er redde for å bli oppfattet som uriktig. 

Demokratiet blir dermed velfungerende så lenge du følger strømmene. Pengene som de «to store» pøser ut i valgannonser og reklamer forteller det aller meste. 

Lokal og regionalvalget 2023 er protestenes valg. Protest over matprisene, rentene, strømprisen og helt ville drivstoffutgifter. 

Jonas får skylda og tause Erna vinner valget. Høyrevinden som bare øker i styrke har altså et lavtrykk med stolpesko. 

Perioden fra 2013 til 2021 blir husket som de gode år og under radaren går det meste av oppspillet til dagens samfunnskriser.

Jeg fylles med en smule flauhet når jeg ser på målingene. Er det virkelig mulig å overse at både matvarepriser, rentebaner, energipolitiske feilgrep og galopperende drivstoffpriser ikke kommer seilende inn gjennom natten. 

En stemme til Høyre er en stemme til Arbeiderpartiet og en stemme til Arbeiderpartiet er en stemme til Høyre. 

De to «store» har en egen evne til å forsterke hverandre og jeg vil påstå det er på høy tid å våge og velge en annen vei.    

Mulig jeg er litt sur i dag og at pumpeprisen på bensin som lå på vanvittige 25.83 ikke gjorde dagen spesielt mye bedre. 

Jeg er rett og slett sånn passelig forbannet. 

1033 kr for 40 liter bensin er ikke et gangbart samfunn i det hele tatt. At ett kilo kjøttdeig koster 150 kroner blir nesten som et komma å regne. 

Det er altså ingen protest mot dagens regjering og legge høyreseddelen i valgurnen i dag. 

Det er det samme som å samtykke til både strøm, drivstoffpriser, en spiral av energipolitiske feilgrep og en matvarepris som lager fredagstacoen til kaldlefsa. 

Pekkja

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.