Politioverbetjent og leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen under en pressekonferanse i Hammerfest. Foto: Tor Even Mathisen / NTB Foto: Tor Even Mathisen / NTB

Utvider søket i Hammerfest

Politiet har i løpet av fredag gjort forberedelser til nye søk etter den savnede i det samme område rundt idrettshallen i Hammerfest.


– Vi ønsker å gjøre ytterligere søk i området og utvide søksområdet. I løpet av helga vil vi få flere nye ekvipasjer med kriminalsøkshunder til Hammerfest, sier Torstein Pettersen, leder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Kriminalsøkshundene som kommer er fra finsk politi.

– Vi setter stor pris på bistand fra kolleger i Finland og bistanden fra Kripos. Kripos bistår oss med taktisk etterforskningsledelse, samt kriminalsøkshund som deltok torsdag og tidligere i høst.

Fredag pågår forberedelser til de nye søkene med blant annet boring ned i grunnen for å gi hundene et best mulig luktbilde før de settes inn i søket i løpet av helgen.

– Samtidig ønsker jeg å presisere at en markering fra en kriminalsøkshund ikke er et fasitsvar, men kun en indikator og beslutningsstøtte i søkearbeidet. Vi er fortsatt ikke sikre på at den savnede er i dette området, men ønsker å gjøre ytterligere søk. Også mangel på funn eller spor er interessant i etterforskningsøyemed, opplyser han videre.

Politiet kan opplyse at de pårørende i går ytret ønske om bistandsadvokat og politiet har derfor sendt inn en begjæring om oppnevning av bistandsadvokat til retten. Det er retten som beslutter dette.  Det har blitt foretatt nye avhør og politiet har mottatt flere tips som de undersøker fortløpende.

– Jeg ønsker ikke å gå i detaljer på hva som har framkommet i avhør eller tips, utover at politiet fortsatt har høyt trykk på etterforskningen og søket etter den savnede, sier Pettersen.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.