Heini Emilia Rämä og Erik-Inge Larsen eier Berg Gård hovedhus i Straumsbukta. Hovedhuset er fra ca.1900 og har siden 1960-tallet vært brukt som sommerhytte. De mottok 235.000 kroner fra Kulturminnefondet.

To fra Alta fikk stats­støtte for å berge kultur­minner

Mange grep gjort av private eiere, lag og organisasjoner har berget kulturminner i Troms og Finnmark.  I 2022 fikk 27 søkere statsstøtte til å berge kulturminnet sitt i Troms og Finnmark


Kulturminnefondet har gitt til sammen inntil kroner 3.464.000 i tilsagn til 27 prosjekter i Troms og Finnmark. 

– Det er gledelig at mange ønsker å bevare kulturminnene sine og de verdiene de representerer. Mange kulturminner er eid av private, samtidig som de er med på å utgjøre stedsidentitet og vår felles kulturarv. Det er derfor prisverdig at så mange i Troms og Finnmark ønsker å gjøre grep for å kunne fortsette å bruke kulturminnene, eller å nå kunne ta de i bruk igjen. Slik blir verdier bevart, samtidig som bruken av kulturminnene skaper nye verdier, sier direktør for Kulturminnefondet, Simen Bjørgen i en pressemelding. 

To utbetalinger i Alta kommune

I 2022 mottok Eilif Johansen i Storsandnes 118.000 kroner fra Kulturminnefondet for tak til gjenreisningshus. 

Også Bjørn Sigvald Loe mottok midler. Han fikk 85.000 kroner til røykbadstua i Bognelvdalen. 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.