Illustrasjonsfoto student på lesesal. Universitetsbiblioteket på Blindern i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

To av tre studenter kommer ingen vei ved å klage på eksamens­karakteren

De aller fleste klager på eksamenskarakteren, beholder den opprinnelige karakteren, viser statistikk fra fire universiteter.


I gjennomsnitt var det én av tre klager på eksamenskarakteren som endte med en endret karakter, skriver Khrono. Nesten 21 prosent av klagene gikk opp én karakter etter ny sensur. Derimot førte nesten 10 prosent av klagene til at karakteren gikk ned.

Khrono har fått klagestatistikk for 2022 fra NTNU, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø.

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Godal Dam, sier det viktigste ikke er hvilket resultat klagerne ender opp med, men at studentene har en mulighet til å klage.

– Det hadde vært veldig bra om alle som klager ble stående på samme karakter, da hadde vi hatt et vanntett system. Det vil vi nok aldri se siden det er muligheter for ulike tolkninger av karaktersetting, sier hun til Khrono.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.