Eskil Knag kom inn til sjekkpunkt Jergul som første hundekjører i FL-600 søndag formiddag klokken 11.46. Foto: Krister Sandaker Tårn

Tett i teten: –⁠ Søndag kveld skilte en liten time de sju første i FL-600


– Samtlige kjørere i denne klassen har gjort seg ferdige med den obligatoriske 3-timers hvilen i Kautokeino og startet videre mot Jergul, hvor de første spannene ankom i formiddag- og mange fremdeles hviler, opplyser Finnmarksløpet på sin nettside.

– Eskil Knag kom til sjekkpunktet foran Ivar Johan Sørli, Harald Tunheim og Elisabeth Edland, men med en liten times differanse mellom de sju første kjørerne er alt fremdeles helt åpent, opplyser Finnmarksløpet videre.

I klassen FL-600 har deltakerne en obligatorisk hviletid på 22 timer som må tas før de forlater sjekkpunkt Karasjok, hvor det er en obligatorisk 6-timers sammenhengende hvile. Resterende hviletid kan deltakerne fordele mellom sjekkpunktene, men alt må altså tas ut før de forlater Karasjok. Det er med andre ord ikke før første kjører ankommer Karasjok at man med sikkerhet kan si hvem som egentlig leder FL-600.

– Harald Tunheim var første kjører som forlot Jergul og la ut på etappen mot Levajok. Han har i skrivende stund fått følge av 15 andre spann.Dette er en lang etappe på 136 kilometer med krevende løype den siste delen inn mot Levajok fjellstue, skriver arrangøren avslutningsvis om FL-600.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.