Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Telenor sier opp 200 ansatte: –⁠ Selskapet må omstille seg

Telenor omorganiserer, noe som innebærer kutt av 200 stillinger i Norge. Bransjen er i endring, og Telenor er nødt til å omstille seg, forklarer selskapet.


– Vi ønsker å være enda mer kundefokusert og fremstå tydelig som ett Telenor, uavhengig om du er bredbånds-, TV-eller mobilkunde hos oss. Samtidig skal vi øke verdiskapingen og effektivisere måten vi jobber på. Derfor gjør vi endring på noen av divisjonene våre, sier administrerende direktør Birgitte Engebretsen i Telenor i en pressemelding.

Hun forklarer at bransjen er i konstant endring med rask digitalisering, noe som medfører at Telenor må omstille seg i takt med kundebehov og teknologi.

– Samtidig har vi et behov for kostnadsfokus i en situasjon der prisnivået på mange av våre innsatsfaktorer har økt kraftig, sier Engebretsen.

Tilbyr sluttpakke

Endringene innebærer at det skal bli færre ledere og en flatere struktur, forklarer hun.

– Omstillingsprosesser som dette er krevende for de berørte. Det er likevel helt nødvendig at vi fornyer oss og skaper økt verdi for kundene, samtidig som vi ivaretar Telenors konkurransekraft i en utfordrende tid preget av høy makroøkonomisk usikkerhet, sier hun.

De fast ansatte som blir berørt av nedbemanningen, vil få tilbud om sluttpakke med omstillingsbistand.

Dermed vil antallet Telenor-ansatte i år bikke under 3.000 i Norge. I år 2000 hadde selskapet 20.000 ansatte i Norge.

– Bekymret

Nedbemanningen skaper bekymring, sier hovedtillitsvalgt Kenneth Pettersen for EL og IT i Telenor Norge.

– EL og IT i Telenor Norge er bekymret over bedriftens ensidige søkelys på kostnadskutt som eneste virkemiddel for effektivisering. Fokuset er at kostnadskutt i denne sammenhengen betyr færre årsverk og nedbemanninger istedenfor å benytte og oppgradere kompetansen man har i egen bedrift til å avskaffe en høy grad av innleide, sier Pettersen til E24.

De mener Telenor ikke har synliggjort den driftsmessige risikoen for tap av kunder og inntekt.

– EL og IT i Telenor Norge hevder at det er usaklig av bedriften å sparke fast ansatte når man har så mange innleide i selskapet. Kostnadskuttene burde heller starte opp med å rydde i disse forholdene, sier han.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.