Jim Solbakken og Jørgen Ingebrigtsen i agentbyrået Player Solution har skrevet under på en samarbeidsavtale med brødrene Jonathan og Tobias Vonheim Norbye. Foto: Privat.

Solskjærs agent kapret Alta IF-talentenes signatur

Brødrene Jonathan og Tobias Vonheim Norbye signerte denne uken kontrakt med agentfirmaet til Jim Solbakken.


Jim Solbakken er kanskje mest kjent som agenten til Ole Gunnar Solskjær. Nå har Solbakkens agentbyrå signert avtale med Alta IFs talentfulle forsvarsbrødre, Jonathan (15) og Tobias Vonheim Norbye (17). 

Ingebrigtsen og Solbakken kom til Alta mandag morgen og ble i byen til tirsdag. Med seg i bagasjen hjem hadde de da en signert avtale med begge Norbye-guttene.

– Det var litt kaldt, men ellers et fint opphold. Vi var med guttene på trening, og mens de dusjet gikk vi oss en tur i byen og spiste god mat på restauranten Erica. På kvelden var vi hjemme hos de, snakket med familien og ble kjent med hverandre. De hadde blant annet en veldig hyggelig lillebror, sier Jørgen Ingebrigtsen i agentbyrået Player Solution til Kronstadposten. 

– Vi hadde et skikkelig bra opphold i Alta, forteller Ingebrigtsen.

Han sier videre at Solbakken har vært i kontakt med guttene tidligere og nå bestemte de seg for å ta turen nordover for å fortelle familien hva de har å tilby og hvordan de jobber i firmaet. 

– Vi signerte kontrakten mandag kveld, bekrefter agenten.

– Så nå har guttene tatt et nytt steg og skaffet seg agenter? 
– Ja, man kan kalle det for det. Tobias, og kanskje spesielt Jonathan, har nok det siste halve året opplevd at det kan være lurt å få litt støtte og hjelp. Foreldrene Cecilie og Martin har også blitt nedringt og det er ekstremt mange som tar kontakt for å komme med gode eller dårlige forslag. Men vi er i hvert fall blitt enige om å arbeide sammen fremover og det gleder jeg meg veldig til, fortsetter han.

Sparringspartner

Ingebrigtsen er klar på at guttene er unge, men at de likevel har kommet langt i utviklingsløpet.

– For Jonathan og Tobias sin del handler det nok mest det om at vi kan være en sparringspartner og kanskje også rådgivere. Guttene må bestemme veien videre selv, men vi kan i hvert fall være med å sparre på klubbvalg, hvor de skal reise på treningsopphold, hvordan en kontrakt skal se ut hvis man får et tilbud om det og så videre. Og så kan vi ta unna litt for alle agentene som ringer Cecilie for å presentere seg og fortelle hva de kan tilby. Nå kan hun informere om at de allerede har valgt et selskap som skal representere dem. 

– Det at vi kan hjelpe med å ta bort alt som ikke handler om å trene og å bli bedre som fotballspillere er det vi i første omgang tenker at de trenger. 

– Alle eliteserieklubbene vet hvem guttene er 

Agenten er klar på at det er snakk om to unge, men svært talentfulle gutter. De har allerede vært i andre klubber og har blitt lagt godt merke til i fotballmiljøet. 

– Alle norske eliteserieklubber vet hvem brødreparet Norbye er og det er kanskje ikke så lett for guttene å håndtere slikt, så forhåpentligvis kan vi være med å hjelpe til litt rundt det. 

– Det er foreløpig snakk om at brødrene skal bli i Nordlysbyen og Alta IF?
– Alta IF har først og fremst gjort en kjempegod jobb med å legge til rette for guttene, samtidig som de også har fått en 07-gutt opp på landslaget. Det har vært mange gode fotballspillere fra Alta opp gjennom årene, så klubben har åpenbart gjort ting rett. Det har også guttene gjort i samråd med familien. Det er helt imponerende det guttene har fått til så langt. 

– Tobias og Jonathan tenker hele tiden og er i en konstant tankeprosess om fremtiden. De har vært på flere klubb-besøk, spilt nasjonal serie for både Tromsø og Bodø Glimt, og har vært på treningsopphold flere plasser. De er nå i tenkeboksen på hva de skal gjøre, men sier til oss at de er veldig fornøyde med det tilbudet de har i Alta akkurat nå.

– Det er nok mer det å finne rett timing for å eventuelt skulle reise videre hvis man får en mulighet til det og selv føler at man er god nok til å ta steget, som blir vår oppgave å veilede de eller sparre rundt, avslutter han.

I tillegg til altaværingene Tobias Vonheim Norbye og Jonathan Vonheim Norbye har agentbyrået Player Solution spillere som Leo Östigard, Kristian Thorsvedt, Mats Möller Daehli, Magnus Wolff Eikrem og Isak Hansen-Aaröen i sin stall.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Player Solution (@player_solution)

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.