Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Søker etter savnet mann i Hammerfest: –⁠ Skal undersøke om det ligger noe i bakken

Politiet gjør onsdag konkrete søk i Hammerfest etter den savnede 23 år gamle Abdullahi Dayib Mohamud, som har vært savnet siden desember 2020/januar 2021.


Etterforskningen har pågått siden Mohamud forsvant og den siste sikre observasjonen var 18. desember 2020 for snart to år siden.

Politiet har gjennom etterforskningen mottatt en rekke tips om hva som kan ha skjedd ham og mottatt informasjon om mulige observasjoner både lokalt i Hammerfest, i Alta, og i Oslo. Det skriver politiet i Finnmark i en pressemelding.

– Alle opplysningene vi har mottatt er vurdert og undersøkt. Noen opplysninger har vært mer interessante enn andre. Politiet har på bakgrunn informasjon vi har mottatt besluttet å undersøke om det ligger noe i bakken på et spesifikt område rundt en nyoppført idrettshall i Hammerfest. Vi kan ikke være sikre på det, men kan heller ikke leve med uvissheten om han ligger der. Derfor har vi tatt en beslutning om å grave her, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen.

Politiets hovedhypotese er at Abdullahi Dayib Mohamud har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult. Denne hypotesen har vært en av flere hypoteser helt siden han ble meldt savnet av familien 6. januar 2021.

Politiet opplyser at hvor lenge gravingen vil pågå er avhengig av hvorvidt det gjøres funn som kan knyttes til den savnede eller etterforskningen av den. Undersøkelsene vil ikke påvirke bruk av hallen, kun området utendørs. 

– Saken har høy prioritet i politiet. Det er viktig for de pårørende, for lokalsamfunnet og for politiet å komme til bunns i denne saken. De pårørende er informert om søket. Politiet vil sende ut informasjon fortløpende dersom det gjøres funn knyttet til etterforskningen av forsvinningen.

Den savnede heter Abdullahi Dayib Mohamud og er opprinnelig fra Somalia. Foto: Politiet

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.