Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Konstituert fylkesråd for samferdsel Kristin Rajala (Ap). Foto: Sunniva Tønsberg Gaski/Troms og Finnmark fylkeskommune
Oppfordrer næringslivet til å delta:

Regional transport­plan skal drøftes

Nå skal ambisjonene for transport i Finnmark utarbeides og i den forbindelse inviterer fylkeskommunen til dialogmøte i Alta 19. januar.


– Regional transportplan skal sette retning for samferdselspolitikken i Finnmark, og er det øverste regionale styringsverktøyet innenfor samferdselssektoren i fylket vårt, sier konstituert fylkesråd for samferdsel Kristin Rajala (Ap) i en pressemelding.

Fylkesråden presiserer at helhetstenking innen samferdselssektoren mellom stat, fylke og kommunalt ansvar er viktig, enten det gjelder for interntransportene i fylket, eller fra «Kyst til marked». Regional transportplan omhandler fylkeskommunens ansvar for fylkesveger og kollektiv som buss, hurtigbåt, og ferge, og statens ambisjoner til riksveg, luftfart og sjøtransport. 

– Vi ønsker at næringsliv, kommuner og organisasjoner skal engasjere seg gjennom medvirkning i arbeidet for å sikre ambisjoner som dekker behovet og er realistisk i hele fylket, forteller Rajala. 

Fylkesråden understreker at samferdsel handler om mennesker, næringsliv, samt å ferdes sammen, både trygt og effektivt. 

– Et velfungerende samferdssystem gjør det mulig å bo her og utvikle fylket uten at infrastrukturen er en begrensende faktor, sier konstituert fylkesråd.

Innspillsmøter og høring 

Fungerende fylkesråd sier at medvirkningen fra dialogmøtene i Tana 17. januar og Alta 19. januar skal følges ytterligere opp gjennom at planen sendes ut på høring 6. februar 2023. Planen sendes da ut til statlige, regionale og kommunale myndigheter og andre offentlige organer, private organisasjoner og institusjoner, som blir berørt av forslaget.

– Jeg vil lede gjennomføringen av fylkeskommunens dialogmøter i Tana og i Alta med blant annet kommuner, Statens vegvesen, Norges Lastebileier Forbund, NHO og Trygg Trafikk, presiserer Rajala.

Rajala bemerker at det i samme høringsbrev, også sendes ut informasjon om muligheter til å gi uttalelser til fylkeskommunens innspill til Nasjonal Transportplan 2026-37.  

– Jeg ser fram til å få gode innspill på transportbehov og gode samferdselsløsninger i Finnmark. Dette er viktig for hvordan vi ønsker den fremtidige utviklinga i fylket skal være, avslutter Rajala i pressemeldingen.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.