Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Foto: Knut Aaserud

Premiere-bonanza under samisk uke

– Samisk uke og markeringen av samenes nasjonaldag er et stort høydepunkt for oss, sier Svein O. Leiros, daglig leder ved Senter for nordlige folk og Sajje Solbakk og festivalsjef i Riddu Riđđu Festivála.


I forbindelse med samenes nasjonaldag og samisk uke inviterer Riddu Riđđu Festivála, Senter for nordlige folk, Giellasiida og Troms og Finnmark fylkeskommune til et bredt festprogram i Olmmáivággi. Programmets høydepunkter inkluderer visning av den prisbelønte forestillingen Vástádus eana – The answer is land, av samisk koreograf og regissør Elle Sofe Sara.

Allerede fredag 3. februar starter den ukelange markeringen av samenes nasjonaldag med visning av fiksjonsfilmen «Ellos eatnu - La elva leve». Filmen er basert på virkelige hendelser fra Altaaksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 70-tallet. Ellos eatnu er regissert av Tromsøværing Ole Gievær, med Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen. Filmen har kinopremiere i resten av landet samme kveld. 

Svein O. Leiros, daglig leder ved Senter for nordlige folk og Sajje Solbakk og festivalsjef i Riddu Riđđu Festivála, er stolt av programmet:

– Samisk uke og markeringen av samenes nasjonaldag er et stort høydepunkt for oss. Vi er stolte av å kunne tilby et festprogram som vi håper treffer både store og små.

– I år er det ekstra stas å invitere til kinopremiere på Ellos eatnu – La elva leve, og ikke minst at Elle Sofe Saras prisbelønte danseforestilling Vástádus eana – The answer is land får sin Nord-Troms premiere i Olmmáivággi på selveste 6. februar. Det blir helt fantastisk og vi gleder oss til å åpne dørene, sier Svein.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.