Svein Berg, hovedutvalget TTM og Alta FrP.

–⁠ Nå må kommunen være på i god tid for å søke om disse midlene


Jeg viser til artikkelen om at Kystverket nå lyser ut en ny runde med statlig støtte til kommunale fiskerihavnetiltak i Kystmagasinet.

Alta Havn og Alta kommune har både Urnusbukta og Storekorsnes havn samt andre vedlikehold det trenges vedlikeholdsmidler til innen fiskeflåten i kommunen. Derfor har undertegnede sendt e-post til varaordfører som også er leder for hovedutvalget for tekniske tjenester og miljø.

Nå må kommunen være på i god tid for å søke om disse midlene. Dessverre sier ryktene at sist ble det glemt å søke på disse midlene.

Alta kommune har en voksende næring innen fiskeri. Vi opplever at flere fiskere med egne båter nå kommer flytende til kommunen. Da bør vel kommunen være på og ikke bygge ned tilbudene til denne næringen, som det dessverre kan virke som. Her tenker jeg på å gi bort Storekorsnes kai pga dårlig vedlikehold over år. I tillegg kan det virke som både fiskebåter og andre står i kø for å få seg en ledig båtplass. I tillegg trenger dagens fiskebåter landstrøm. Dette er noe som bør jobbes med å få på plass.  

Dessverre så vi i siste kommunestyret at politisk ledelse ikke ønsker å bruke 3,4 millioner kroner fra havbruksfondet til vedlikehold av Storekorsnes kai. Havbruksfondet gir kommunen crika 50 millioner kroner i inntekt, en sum som skapes av en næring ute i distriktene. Da burde vel litt av pengene brukes ute i distriktene.

Dessverre sendes saken tilbake til Havnestyret for å se på et spleiselag for denne reparasjon av kaia. En slik løsning har jeg liten tro på, etter at de som eier fiskebruket har solgt bedriften. Jeg tar det som en selvfølge at saken kommer tilbake i kommunestyret.

Nå er både FrP og ordfører glad for de ekstra 70 millioner kronene som tilfaller kommunen fra et samarbeid innen strømavtaler. Tror ikke ordfører trenger å være redd for at det ikke er hull nok å tette i kommunen. Mitt ønske er, kan vi ha råd til å bruke litt penger på reparasjoner av Storekorsnes kai for folket ute i distriktet.

Håper ikke disse summene skal bli en sovepute for å søke på midler til vedlikehold og utvikling for en stor næring i Alta kommune.

Svein Berg,
hovedutvalget TTM og Alta FrP

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.