Disse, som vi sier i Alta, er like populært som alltid. Hørt fra dissa: mere fart, mere fart eller så får du melkebart. Foto: Alta kommune

Nå blir det mer utetid i barnehagene: –⁠ Mindre hektisk og mer lysbetont

Sola og lyset er tilbake, og temperaturene mildere. Det betyr mer utetid i barnehagene.


Det er ingen tvil om at sola og lyset betyr mye, særlig for barna og de voksne i byens barnehager.
– Det gjør arbeidsdagen mindre hektisk og mer lystbetont. Uterommet gir oss større areal og barna får mer plass til å utfolde seg. Vi opplever færre konflikter mellom barna, mer fysisk lek og flere muligheter. Det er også mindre støy og vi får mer frisk luft. Rett og slett helsefremmende for oss alle, forteller fagleder i barnehagen ved Talvik oppvekstsenter, Siv-Kristin Ryeng i følge Alta Kommunes hjemmesider. 

Trygge og gode voksne

I barnehagen har de som mål at alle voksne skal være trygge og gode voksne som støtter ungenes utvikling og gir omsorg. De voksne skal også hjelpe barna å bli sosialt kompetente og støtte de i all utvikling, samt være med på danningen av et tenkende og reflektert barn.
– «De voksne» som alle ansatte kalles av barna - om du har gått på høyskole eller kommer rett fra videregående opplæring - avgjør kvaliteten på barnehagedagen til ungene. Vi voksne, som får være en del av barnas reise, er utrolig heldige. 

14.mars var barnehagedagen 2023, og det setter søkelys på betydningen av flere ansatte i barnehagen og har slagordet «liten og stor». 

– Uansett om vi ønsker flere hender og ønsker økt bemanning i barnehagene, så er det den voksne som til enhver tid er kvaliteten, påpeker Siv-Kristin til Alta kommune avslutningsvis. 

Barna aker på utsiden av barnehagen i nydelig vær. Foto: Alta kommune

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.