Frank Sve, Transportpolitisk talsperson for Fremskrittspartiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

–⁠ Motorveier redder liv

– Regjeringen har skrotet hele seks samferdselsprosjektet av nasjonal betydning, skriver Frank Sve i dette debattinnlegget.


Nå reverseres den gode utviklingen som har vært i 8 år der FrP hadde hånden på rattet.  Det er synd at regjeringen skroter tog, vei og skredsikring inn mot Bergen, utbedring av tuneller som omtales som «gruvesjaktene» i Nordland, og hele tre prosjekter på E134 mellom Oslo og Rogaland.

Søndag var det verdens dag for minne av trafikkofre. Første halvår i år var det en dobling i antall omkomne på norske veier, med hele 63 dødsfall. I samme periode hadde vi ingen omkomne på moderne, norske motorveier. Utbygging av nye og bedre veier redder rett og slett liv.

Derfor foreslår nå FrP i underkant av to milliarder kroner til utbygging av norske riksveier, og vi prioriterer alle de seks store prosjektene Ap og Sp har skrotet i 2023 i vårt alternative budsjett.

Frank Sve, Transportpolitisk talsperson for Fremskrittspartiet

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.