Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Luftambulansetjenesten i Tromsø står på bakken fredag. Mandag rammes flere baser. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: Terje Bendiksby / NTB

Luftambulansen i Tromsø står på grunn av streik

Luftambulansen i Tromsø står på bakken på grunn av streik fredag. Mandag rammes luftambulansen i Harstad, Brønnøysund, Bergen og Lørenskog.


– Dette er noe vi har forsøkt å unngå, men har ikke hørt noe fra arbeidsgiver etter at streiken var et faktum, sier hovedtillitsvalgt for redningsmennene i Norsk Luftambulanse, Arne Sveinhaug, til Parat.

Når ytterligere fire baser rammes mandag, er det stor sannsynlighet for at konflikten ender i tvungen lønnsnemnd.

– Tvungen lønnsnemnd løser ingen uenighet mellom partene i en streik, snarere tvert imot. Derfor oppfordrer jeg arbeidsgiver i helgen til å komme oss i møte, så vi kan komme til enighet og raskt avblåse streiken uten å skyve vår uenighet over på myndighetene, sier forhandlingsleder Lars Petter Larsen i Parat.

Luftambulansetjenesten HF har innført grønn beredskap, skriver de i en pressemelding. Grønn beredskap etableres for å kunne gjøre eventuelle tiltak raskt.

Streiken blant redningsmenn ansatt i NLA AS, som er operatør for Luftambulansetjenestens helikopter, startet 5. mars.

Parat ønsker at vedlikeholdstrening skal være en del av tariffavtalen.

– Mens redningshelikoptertjenesten har 15–16 dager redningsteknisk trening per år, ber vi om fire dager. Disse dagene er helt nødvendig for å vedlikeholde et tilfredsstillende ferdighetsnivå slik at vi kan løse oppdrag og ivareta sikkerheten til pasient, lege og pilot under oppdrag, sier Sveinhaug.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.