Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Finnmark fotballkrets oppretter nå tilbud om 5`er fotball. Illustrasjonsfoto. Foto: Therese K. Munkvold

Lanserer «lavterskel-fotball»

Finnmark fotballkrets ønsker at alle i Finnmark skal ha et tilbud om å spille kamper. Med bakgrunn i dette lanserer de nå et lavterskeltilbud som de har kalt 5er-ligaen.


Finnmark Fotballkrets ønsker at alle fotballspillere i Finnmark skal ha et tilbud om å spille fotballkamper. 

– Dette er et seriespill som vil legges opp som dagsturneringer med 5er-fotball, fire utespillere pluss keeper, over fire spilledager i løpet av sesongen. Alle kan delta her, og dette er spesielt øremerket for klubber med få spillere på hvert alderstrinn, men også for de spillerne fra større klubber som kanskje ikke helt klarer å henge med på å spille kamper hver uke, opplyser fotballkretsen på sin nettside.

Fotballkretsen har lagt opp til 3-årstrinn i hver klasse. Spillere født i 2007, 2008 og 2009 i klassene Jenter 16/15/14 og Gutter 16/15/14, og spillere født i 2010, 2011 og 2012 i klassene Jenter 13/12/11 og Gutter 13/12/11.

– Lag bestående av både jenter og gutter meldes på i gutteklassene. Aldersklassene samsvarer med skolenes ungdomstrinn og mellomtrinn denne våren, og med tre alderstrinn i hver klasse bør det være lettere å få nok spillere til å stille lag.

Turneringsdager vil ifølge fotballkretsen bli en i andre halvdel av mai, en i midten av juni, en andre halvdel av august og en i midten av september. Turneringsdagene vil bli fordelt mellom de deltagende klubbene.

– Det vil bli regionale serier i Øst-Finnmark og Midt/Vest-Finnmark, og det betyr at det ikke skal reises over hele Finnmark. Det betyr også at vi er avhengig av et visst antall lag for at det skal bli serier i de forskjellige klassene i de forskjellige regionene. Det vil også kåres avdelingsvinnere som får medaljer og pokal i hver serie som arrangeres.

De som melder seg på forplikter seg til å stille på alle fire turneringene. 

– Dette må man forplikte seg til når man melder på lag. Hvis man ikke stiller opp, så blir seriespillet redusert og for de andre lagene og de som arrangerer turneringer, og dette må vi unngå, skriver de avlutningsvis.

Påmeldingsfristen har fotballkretsen satt til lørdag 15. april.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.