Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

71 år gamle Roger Dahl har blitt en legende i Finnmarksløpet. Nå er han med å kjemper om fjerdeplassen i løpets lengste distanse. Foto: Therese K. Munkvold/Krister Sandaker Tårn

Kampen om fjerde­plassen er i gang

Det er som kjent to kjørere som allerede har krysset mållinjen i Alta. Det er svenske Petter Karlsson som kjørte inn til VM-tittelen klokken 08:39, og altaværingen Steinar Kristensen som kapret sølvmedaljen da han kjørte inn over målstreken klokken 13:44 tidligere i dag.


Det er i skrivende stund Niklas Rogne som ligger best an til å ta VM-bronsen på 1200-distansen. Rogne startet alene ut fra Karasjok klokken 11:02, men har fire kjørere som jakter bakfra. 

Trine Lyrek fra Alta ligger nærmest. Hun kjørte ut etter Rogne én time og tjue minutter senere. 

På rad og rekke etter Trine fulgte Kristian Walseth, Roger Dahl og Tomas Wærner ut. I skrivende stund er det ifølge arrangørens GPS-tracking Dahl som leder, foran Walseth og Lyrek. 

Helga Ringbakken og Ola Martinsen ligger på de to neste plassene. Det kan med andre ord se ut til å bli en tett kamp om 10. plassen i årets Finnmarksløp.

Børge Johansen forlot Levajok klokken 16:21, etterfulgt av Ossi Kaltti klokken 16:28 og Johan Väisänen klokken 16:33.

De ligger i tillegg flere kjørere inne på sjekkpunktet i Levajok, som i likhet med Johansen, Kaltti og Väisänen kan kjøre ut når som helst - og ta ut resterende hvile i Karasjok. Hundekjørerne i FL-1200 må nemlig ta ut ti timer obligatorisk hvile i Levajok og Karasjok. De kan selv bestemme hvor mye de hviler på de ulike sjekkpunktene, men to av disse timene må tas ut i Karasjok - før de kan kjøre videre.

Det er med andre ord knyttet aller mest spenning til hvem som kaprer fjerdeplassen, da Rogne ser ut til å ha god kontroll på bronsemedaljen.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.