Her kjører Harald Tunheim inn til sin sjette seier i Finnmarksløpet tilbake i 2018. Går alt som det skal tar han tirsdag morgen sin sjuende seier i Finnmarksløpet, og blir med det også VM-vinner. Arkivfoto: Morten Broks/Finnmarksløpet

Harald Tunheim i klar ledelse ut fra Karasjok: –⁠ Kjøremessig kunne jeg ikke fått et bedre utgang­spunkt

Altaværingen Harald Tunheim (64) har festet grepet om seieren i FL-600. Som første kjører inn til Karasjok hadde Tunheim nesten to timers ledelse til nummer to, Eskil Knag.


– At Harald Tunheim har opparbeidet seg et større og større forsprang gjennom hele løpet, at det skulle bli så stort, ja det var overraskende. Han har også beste etappetid på samtlige etapper, fastslår NRKs ekspertkommentator Hans Petter Dalby i mandagens TV-sending fra løpet.

Dalby trakk også frem at han lar seg imponere av 71 år gamle Ole Wingren fra Finland, som er en av flere som i skrivende stund fortsatt er med i kampen om VM-medaljene.

– Brage Nilsen Jæger startet ganske rolig og lå litt bak i feltet, men han har disponert spannet sitt veldig fint og er nå med i teten, fortsatte Dalby.

Klokken 19:34 mandag kveld kjørte Tunheim ut fra sjekkpunkt Karasjok, etter å ha tatt ut sin seks timer lange obligatoriske hvile. Ikke før klokken 21:26 fulgte nummer to, nevnte Eskil Knag. Jan-Kåre Heiberg kjørte ut som nummer tre klokken 21:55.

Ole Wingren fra Finland startet ut fra sjekkpunkt Karasjok som nummer fire klokken 21:57, mens nummer fem på lista, altaværingen Brage Nilsen Jæger, er ferdig med sin seks timers hvile klokken 23:14 og kan da legge ut på jakt etter de fire foran han i teten.

Drømmespann

Tunheim selv fortalte til NRK fra sjekkpunkt Karasjok at han er veldig fornøyd med hundespannet sitt.

– Dette er drømmespannet. Det er helt perfekt å ha opparbeidet seg en ledelse nå i Karasjok. Alt kan selvsagt skje, men kjøremessig kan ikke dette utgangspunktet bli bedre, fortalte han til NRK. 

Fikk merknad i Karasjok

Eskil Knag pådro seg en advarsel i Karasjok, i følge Finnmarksøpets egne nettsider. Der står han oppført med en merknad klokken 19:17, som gjelder Finnmarksløpets regel nummer 12.2. Den sier ifølge reglementet følgende:

– Hunder som blir skadet eller av andre helsemessige og /eller kondisjonsmessig tilstander ikke egner seg til å fortsette i løpet, skal fraktes i sleden og tas med til neste sjekkpunkt for vurdering av løpsveterinærer. Hunder som er vurdert av løpsveterinærer til ikke å kunne delta videre skal tas ut av løpet. Hunder som halter skal fraktes i sleden inn til nærmeste sjekkpunkt/mål. Hunder skal ikke halte inn til, heller ikke ut av sjekkpunkt/inn til mål.

Det er til orientering i skrivende stund 19 hundekjørere som har trukket seg fra FL-600 konkurransen.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.