Irene Ojala sammen med statsminister Jonas Gahr Støre etter møtet denne uka. Foto: Torild Skogsholm/Pasientfokus
Irene Ojala har ofte besøk på Stortinget:

–⁠ Har stor respekt for velgerne

Irene Ojala, er stortingsrepresentant for Pasientfokus, og har travle dager på Stortinget. Men hun har det ikke så travelt at hun ikke tar seg tid til å møte velgere og politikere fra andre politiske parti.


Denne uka hadde Ojala blant annet besøk av lokalpolitikere fra Finnmark og av statsminister Jonas Gahr Støre. Det var ifølge Ojala trivelige møter der de diskuterte felles utfordringer. Og med statsministeren ble det også utvekslet perspektiver på nordområdene. Noe både Støre og Ojala er opptatt av.

– Da jeg tok en bachelor fra University og Arctic – Cicumpolar Studies var Jonas Gahr Støre utenriksminister. Der la han fram sin nordområdemelding, mens jeg blant annet holdt et innlegg i saken. Da selvfølgelig med perspektiv fra Finnmark, forklarer Ojala.

Også Altas varaordfører Jan Martin Rishaug besøkte Pasientfokus og Irene Ojala på Stortinget denne uka. Da ble nedbygginga av Klinikk Alta og anbudet rundt Opptreningssenteret og priskonkurranse Alta og Skibotn diskutert.

– Vi ble enig om at politikere i nord og på Stortinget har en stor jobb å gjøre for å opprettholde dagens opptreningstilbud både i Alta og i Skibotn. Men også andre temaer ble diskutert, som Pasientreiser og flytilbud kontra mindre bruk av fly grunnet klimakrisen, samt flyprisene generelt i nord.

Irene Ojala er klar på at hun har stor respekt for velgerne og at hun ikke gjør forskjell på informasjonen hun gir videre.
– Jeg gjør det jeg kan for å behandle alle med respekt for den rollen de har i norsk politikk. For meg er det en selvfølge. Hvordan skulle jeg ellers klare å få respekt selv, om jeg ikke gir respekt til andre? spør hun seg.

Altas varaordfører Jan Martin Rishaug besøkte Pasientfokus og Irene Ojala på Stortinget denne uka. Foto: Torild Skogsholm/Pasientfokus

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.