Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Vedhogst i Levangen i Troms. Foto: Helge Molvig

Granskogen i nord: –⁠ De foreløpige resultatene gir grunn til optimisme

Det er plantet mye granskog i Nord-Norge, og nå begynner skogen å bli hogstmoden.


– Statsforvalterene i Nordland, Troms og Finnmark ønsker å finne ut mer om egenskapene til den planta granskogen i Nord-Norge. Sammen med forskere fra Nibio (Norsk institutt for bioøkonomi) og NMBU (Norges miljø- og biovitenskaplige universitet) og næringa, skal vi kartlegge kvaliteten til trelast produsert av nordnorsk gran, opplyser Statsforvalteren i en pressemelding.

Foreløpig er det gjennomført et forprosjekt basert på utvalgte trær fra Nordland, Troms og Finnmark. Dette forprosjektet har fått støttet av de regionale forskningsfondene i Nordland og Arktis.

– De foreløpige resultatene gir grunn til optimisme. Undersøkelsene tyder på at styrkeegenskapene blir bedre med alderen og at nordnorsk grantømmer kan være egnet til konstruksjonsvirke. Dersom resultatene fra forprosjektet bekreftes i hovedprosjektet, gir det gode muligheter for utvikling av trelastindustri i nord, avslutter Statsforvalteren.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.