Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Kundevalgt i Gjensidigestiftelsen, Steinar Karlstrøm, oppfordrer lag og organisasjoner til å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og unge. Foto: Privat

Gjensidigestiftelsen med kjempe­suksess - inviterer nå flere til å søke om midler

Gjensidigestiftelsen har hatt kjempesuksess med sommeraktiviteter siden 2020, og inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom. Stiftelsen ønsker at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer. Alle som vil skape sommerjobber for ungdom i tilknytning til aktivitetene, oppfordres spesielt til å søke.


Steinar Karlstrøm er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. Han oppfordrer alle lag og organisasjoner i Finnmark til å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og unge i hele fylket. 

– De siste årene har vært vanskelige for alle. Først med koronasituasjonen som har preget muligheten til sommeraktiviteter de siste tre årene, men også i 2023 er det mye usikkerhet rundt økt prisvekst og høye renter. Derfor vet vi at det å skape gratisaktiviteter for barn og unge blir viktig også i år. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningene de siste tre årene, og gjentar derfor suksessen i år, sier Karlstrøm i en pressemelding. 

140 000 barn i 2022

I 2022 deltok rundt 140 000 barn på sommeraktiviteter finansiert av Gjensidigestiftelsen, og av disse fikk 3700 ungdommer sommerjobb. Totalt var det 6500 dager med aktiviteter fordelt på alle de 350 organisasjonene som gjennomførte aktiviteter. 

Nå ber de lag og foreninger om å kjenne sin besøkelsestid. Søknadsfristen er 1. mars, og alle søkere vil få svar tidlig i mai, slik at de får god tid til å planlegge. 

– Pengene fordeles på ulike tiltak. Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene. Det er mulig å søke om inntil 300 000 kroner per prosjekt, og vi håper mange har lyst til å søke, forklarer kundevalgt Karlstrøm. avslutningsvis. 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.