Andreas Nygaard ledet til det ikke var lenge igjen til målstreken, men der sa det også stopp. Plutselig stanset han og lot hele tetfeltet passere seg. Arkivfoto. Foto: Alexander Sundal Skjerven / NTB

Full stopp for Nygaard: –⁠ Det så nesten ut til at han fikk hjerte­flimmer

Lørdag formiddag var det klart for jubileumsdagen for Engadin La Diagonela. Det den tiende gangen det største skirennet i i Sveits i klassisk stil blir arrangert.


På grunn av snømangel i forkant, ble årets utgave av Engadin La Diagonela kuttet fra 55 kilometer til 48 kilometer. Dermed var det også et stort samlet felt som kom mot målstreken i Zouz lørdag formiddag.

Da det gjenstod drøye kilometeren til mål var det Andreas Nygaard som så ut til å ha mest krefter igjen. Nygaard, som går for Team Ragde Charge denne sesongen, dro feltet opp de siste motbakkene inn mot målgang. 

Plutselig og helt uventet stanset Nygaard helt opp, og lot hele feltet gå forbi seg, til tross for at han ledet. Det melder langrenn.com.

– Det så nesten ut til at han fikk hjerteflimmer eller noe tilsvarende. Da blir det ofte full stopp. Det var overraskende at han skulle gi seg her, sa NRK sin kommentator Simen Østensen under sendingen.

Årsaken til at Nygaards stans er foreløpig ikke kjent. Det skriver langrennsnettstedet videre. 

Topp tre Engadin La Diagonela
1. Emil Persson 2:00.10,4
2. Max Novak +0,5
3. Stian Hoelgaard +3,1

Andreas Nygaard ble til slutt nummer 39, døye tre minutter bak vinneren, Emil Persson i mål. 

– Ingen hjerteproblematikk

Kronstadposten har ikke lyktes i å få kontakt med Nygaard selv, men på treningsapplikasjonen Strava skriver han følgende på sin private konto:

– Forsøk på hjelperytter for lagets sterkeste. Ingen hjerteproblematikk, bare full av melkesyre. Better days to come.

Det var med andre ord ingen hjertedramatikk i at Nygaard stanset opp, men heller melkesyren som meldte seg før oppløpet.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.