Odd Erling Mikalsen i Finnmark Frp. Foto: Krister Sandaker Tårn

–⁠ Frp gjorde sitt beste fylkestingsvalg i Finnmark på 16 år

– Valget er over og stemmene er telte. Det kåres vinnere og tapere, noen er fornøyd mens andre er skuffet, skriver Finnmark Frps Odd Erling Mikalsen.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger.

I Finnmark ga fylkestingsvalget en sensasjonell fremgang for Nordkalottfolket, som ble nest største parti med 19,5 %. Det er bare å gratulere partiet med et overveldende resultat. De har hatt en god sluttspurt, det viser resultatene mellom forhåndsstemmer og valgtingstemmer, ikke minst i Alta.

Frp gikk også frem, fra 7,7 % i 2019 til 11,9 % i 2023, en framgang på 4,2 %. Det er et meget bra resultat, særlig sett i lys av Nordkalottfolkets enorme fremgang. NKF er en konkurrent for oss, men også en mulig samarbeidspartner med flere fellestrekk og sammenfallende syn i mange saker.

Frp gjorde sitt beste fylkestingsvalg i Finnmark på 16 år. Vi fikk 2.611 stemmer ved valget i 2019, og økte til 3.675 i år. Det var over 1.000 flere som stemte Frp ved dette valget enn sist. Tusen takk for det! Frp har nest størst fremgang etter NKF.

Vi gikk fram i samtlige kommuner i Finnmark med unntak av to, der vi sto på stedet hvil. Vi kommer inn i fylkestinget med fire mandater, og skal kjempe for god Frp politikk de neste fire årene.  

Når noen hevder at fylkesvalget for Frp var en fiasko og tidenes dårligste, så er det rett og slett ikke korrekt. Valgets tapere er Arbeiderpartiet og spesielt Senterpartiet, som mister nesten tre av fire velgere. 

Nå starter forhandlingene om posisjoner. Vi er beredt til å gjøre en innsats for Finnmark. Velgerne i Finnmark har sagt sitt, nå håper vi at forhandlingene tar hensyn til folkets ønsker. Frp er til beredt til å være med å ta ansvar i en borgerlig posisjon. 

Det vil være en hån mot velgerne dersom valgets tapere skal forhandle seg fram til fortsatt styring. Tiden med kjøp av posisjoner og avtaler som ikke tåler dagens lys bør være forbi.

Odd Erling Mikalsen
Fylkesordførerkandidat Frp

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.