Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Thomas Werner startet fredag ut som nummer to fra Alta Sentrum. Nå anklages han for å ha truet en konkurrent i Finnmarksløpet. Foto: Therese K. Munkvold/Krister Sandaker Tårn

Favoritt trakk seg fra Finnmarksløpet –⁠ anmelder Wærner for trusler

Kristoffer Halvorsen har trukket seg fra Finnmarksløpet fordi han føler seg truet av hundekjørerstjernen Thomas Wærner, skriver NRK.


Halvorsen har politianmeldt Wærner for trusler etter å ha «blitt kjeftet huden full» av ham ved sjekkpunktet i Tana. Halvorsen ledet løpet, men kommer ikke til å fortsette.

– Jeg fikk kjeft fra A til Å, jeg tør ikke å kjøre løpet videre, sier han til NRK.

Overfor VG utdyper Halvorsen:

– Wærner snakker om at en av «handlerne» mine har filmet ham, noe som ikke er sant. Og hadde det vært tilfelle, hadde det likevel ikke vært ulovlig, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her gjør Kristoffer Halvorsen seg klar til start fra gågata i Alta fredag formiddag. Foto: Krister Sandaker Tårn

– Han skriker til meg med fingeren oppi trynet mitt. Plutselig sier han at han skal fly to menn opp fra Oslo som skal fotfølge meg og overvåke meg på snøscooter resten av tiden jeg er her i Finnmark.

Wærner kaller det hele en ikke-sak og vil ikke gi ytterligere kommentarer.

Politiet i Finnmark bekrefter overfor NRK og VG at de har mottatt anmeldelse av trusler fra en deltaker i Finnmarksløpet mot en annen.

Juryen i hundekjøringsløpet har konkludert med at det har vært usportslig oppførsel fra både Halvorsen og Wærner, men at det ikke er grunnlag for å ilegge kjørerne sanksjoner.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.