Hundekjører Elisabeth Uglebakken har sammen med resten av Team Uglebakken virkelig markert seg i toppen denne sesongen. I helgen kjørte hun inn til en klar 1. plass i TromsQuest.

Elisabeth vant Troms­Quest: –⁠ Vi kjører alltid på hund­enes premisser

Denne helga gikk TromsQuest av stabelen og av 14 startende spann kjørte Elisabeth Uglebakken inn til en solid 1. plass.


TromsQuest er i utgangspunktet et ganske teknisk krevende løp som bærer preg av mye kupert terreng og bratte og lange oppoverbakker. Det tok derfor litt tid før Elisabeth Uglebakken og hundene fikk kjørt seg ordentlig inn i løpet.
– For meg som er fra Finnmark og vant til å kjøre på Finnmarksvidda opplevdes første etappe som noe krevende, da vi brukte mye tid på å finne en god flyt mellom busker, trær, steiner og berg i mørket, forteller Elisabeth til Kronstadposten. 

Da første etappe var gjennomført følte derimot Elisabeth at både hun og hundene kom litt mer inn i løpet.
– Vi hadde en nydelig etappe hvor vi ledet hele løpet når vi startet ut. Da var det bare å springe og sparke det vi hadde å gi hele veien. Kom inn til mål på første plass med 2.plass nesten 40 minutter bak meg, så det tyder på at vi har gjort mye bra, sier hun.

– Når i løpet innså du at du kom til å vinne?
– Jeg innså ikke at jeg hadde vunnet før jeg hadde passert mållinjen, men vi ble registrert ved en veipassering noen mil før mål hvor jeg fikk en melding om at nestemann var rundt 30 minutt bak meg. Da forstod jeg at det skulle mye til for at han skulle ta meg igjen.   

Artikkelen fortsetter under bildet.

Elisabeth Uglebakken takker foreldrene, samboeren og resten av familien for all hjelp og støtte. Foto: Privat

Ambisjoner om pallen

Før start hadde Elisabeth et personlig mål om å kjempe blant topp tre. Det klarte hun altså til gangs.
– Jeg vet at jeg har et spann som begynner å få erfaring, og at rutinene på løp begynner å bli ganske bra. Jeg hadde derfor et personlig mål om pallplassering, men undervurderer aldri mine konkurrenter. Det er mye som skal klaffe for å få full uttelling på løp, og vi kjører alltid på hundenes premisser.

Flere topplasseringer

Elisabeth som kjørte inn til 2. plass i Bæskades 300 tidligere i vinter, har virkelig markert seg i toppen denne sesongen. Alt arbeidet som både hun og resten av teamet legger ned, begynner med andre ord å gi utslag i flere topplasseringer.

– Dette er for meg en indikator på at vi først og fremst har godt trente hunder, men også at vi i teamet evner å hente frem det beste i hvert enkelt individ på løp. Mange tror kanskje at kjøreren som står bak på sleden på løp bare står der, men sannheten er at vi kontinuerlig observerer og tolker hundene, og handler deretter underveis. Det krever sterke relasjoner og kjennskap mellom fører og hund, og er ikke noe som er bygd opp på et par treningsturer.

– Så langt i sesongen har vi prestert veldig bra på løp, og foreløpig ser det ut til at pappa Vidar blir å stille med et godt spann til i start i Finnmarksløpet i år, sier vinneren avslutningsvis.

Team Uglebakken og resten av hundekjørerne fikk optimale forhold under årets utgave av TromsQuest.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.