Espen T. Karlsen er ansatt som regionleder for Trygg Trafikk i Finnmark.
Espen er ny regionleder for Trygg Trafikk i Finnmark:

–⁠ Det går bra, helt til det ikke gjør det –⁠ og vi har alle noen vi vil savne

Espen T. Karlsen som er bosatt i Vadsø, har allerede startet i jobben og tatt over stafettpinnen etter Knut Larsen som har hatt stillingen i over 13 år.


Finnmark har hatt markante Trygg Trafikk-skikkelser lokalisert i Vadsø i flere tiår. Nå er Karlsen (36) klar for å videreføre arven. 

– Trygg Trafikk er en viktig organisasjon som forbygger trafikkulykker. Derfor er det med en stor dose ydmykhet jeg tar på meg dette oppdraget. Jeg tror det er viktig å lære barna om trafikksikkerhet tidlig slik at gode holdninger og god atferd læres allerede i barnehagen. Det er et kontinuerlig arbeid som også må følges opp når barna begynner på skolen. For å skape gode holdninger og atferd i trafikken må barnehage, skole og ikke minst foreldrene bidra aktivt til dette arbeidet, sier Karlsen i en pressemelding. 

Opprinnelig fra Nordland

Karlsen kommer opprinnelig fra Lødingen i Nordland, men har de siste fire årene bodd i Vadsø med kona og deres tre barn.

– Kona er fra Vadsø, og jeg er opptatt av jakt, fiske og friluftsliv, så Vadsø og Finnmark er midt i blinken. Vi flyttet hit i 2019 og har ikke angret et sekund, røper den ferske regionlederen. 

Han har bakgrunn som pedagogisk leder i barnehage, og med egne småbarn er han naturlig nok spesielt opptatt av trafikksikkerhet for barn og unge. 

– Jeg ønsker å jobbe med trafikksikker atferd i ungdomsmiljøene. Det er viktig at vi spiller på lag med ungdommene og sammen finner ut av hvordan de kan bidra med holdningsskapende arbeid for å endre uønsket atferd i trafikken. Det er viktig å nå ut med kunnskap slik at alle skjønner hvor store konsekvenser det har for alle berørte når alvorlige ulykker skjer.

Håper på holdningsendring

Karlsen har fått med seg diskusjonen om uvettig kjøring blant ungdom i distriktet. 

– Jeg håper vi kan oppnå en holdningsendring. Foresatte bør ikke legitimere uvettig kjøring blant ungdom. Metaforen om at kua har vært kalv, er avleggs. Voksne må tørre å være tydelige rollemodeller for barna dersom de ikke følger lover og regler. 

Det går bra, helt til det ikke gjør det – og vi har alle noen vi vil savne, avslutter han.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.