Det poengteres også stadig vekk i ulike medier at den store stygge ulven vedrørende global oppvarming er våre drøvtyggere - og rødt kjøtt betraktes som ren gift for kroppen. Over Solheim kan man se kort- og langdistansefly, og på appen Flightradar24 ser man at sentral-Europa, det amerikanske kontinentet og deler av Asia er dekket med fly som frakter folk hit og dit. I avisene og på nett leser man at folk må slutte å spise rødt kjøtt, fordi dyra våre raper så mye elendighet ut i lufta. De bør slaktes og kjøttet destrueres. Jeg lukker øynene og funderer på hvordan noe så naturlig som dyr som spiser gras har klart å bli klimaverstinger - og at norske matprodusenter må sette himmel og jord i bevegelse for å redde jorda. Antall dyr, som er drøvtyggere, har gått ned de siste 50 årene. Kan vi si det samme om folk som blir fraktet med fly, skip eller biler? NEI! Utslippene fra landbruket har gått ned i takt med reduksjon i antall dyr, mens utslipp fra fly, skip og biler har eksplodert, blant annet pga. den store økningen i antall. Likevel er det våre matprodusenter og drøvtyggere som er problemet. Jeg nekter også for at skogen ikke skal telle positivt i klimaregnskapet på gårdene rundt om i hele landet. Dette har ingenting med å fornekte at vi har ei klimakrise, absolutt ikke. Men jeg går ikke med på at rødt kjøtt er den store synderen, og at løsninga er å kutte det ut.
fra Solheim på Svendsby i Lyngen