Vi har byttet abonnementsløsning. Dermed må alle våre kunder logge inn på nytt.

Har du et aktivt abonnement, trykk her og velg «glemt passord» for å få tilgang igjen.

Leder i Boreal Adventure, Henriette Bismo Eilertsen ga et nordlysbilde til kaptein på Ambience, Egil Aune. Foto: Krister Sandaker Tårn

Cruiseskipet Ambience i Alta for første gang: –⁠ Passasjerene våre synes Alta er høyde­punktet med hele turen

Torsdag kom cruiseskipet Ambience til Alta for første gang siden rederiet ble startet opp. Som ny i Alta ble det i tradisjon tro utvekslet plaketter.


Ambience er på sin signingsferd i Norge. Kaptein på skipet, Egil Aune, var storfornøyd med å seile Ambience inn i Alta for første gang.

– Alta er alltids fin. Vi kom inn fjorden her og da lettet snøværet seg og sola kom frem. Passasjerene synes dette er høydepunktet på vårt cruise, og vi har masse gjester som ønsker å dra ut for å se nordlyset, ishotellet og mer, sier Aune.

– Kommer ikke av seg selv

Hver gang et nytt cruiseskip kommer inn til Alta, blir det utvekslet plaketter mellom rederiet, Alta Havn og Boreal Adventure. 

– Det er veldig kult å få inn nye cruise til Alta, og vi har i gjennomsnitt fått inn et nytt skip hvert år de siste årene, sier leder i Boreal Adventure, Henriette Bismo Eilertsen. 

Bismo Eilertsen deler tankene til kaptein Aune om at gjestene ser frem til å komme til Nordlysbyen. 

– Alta er utrolig viktig for de fleste cruiseskipene. De kommer hit og blir her før de snur. Alle som er ny i dette tror at vintercruise er noe som har vært bestandig, men dette startet i 2009. Vintercruise fantes ikke før 2009. Alta har vært i forsetet for å få vintercruise hit, og da er det veldig kult at vi klarer å holde den posisjonen at vi er en destinasjon hvor de blir liggende i to til tre dager, sier hun før hun fortsetter; 

– Tromsø kunne fort ha tatt dette over, så det handler om at vi må levere i verdensklasse på destinasjon. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Havnekaptein Arnt Trygve Nilsen, Henriette Bismo Eilertsen, kaptein Egil Aune, hotellmanager Joao Silva og agent i Boreal Adventure, Jonathan Matte under plakettoverleveringen. Foto: Krister Sandaker TårnMen det at flere cruiseskip ønsker å besøke Alta, kommer ikke av seg selv. Det ligger årevis med arbeid og godt samarbeid bak å få rederiene til å velge Nordlysbyen som destinasjon.
– Det ligger ekstremt mye arbeid bak. Fredag reiser jeg sørover hvor jeg skal ha 21 rederimøter på to uker. I tillegg har havna en stor jobb med å gjøre alt klart, og det samme har selgerne. Det er en stor stykke jobb over mange år som vi høster av nå, og som vi må fortsette med. Ambience kom til Alta for første gang torsdag. Foto: Krister Sandaker Tårn

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.