– Norsk mat og matkultur blir en stadig viktigere del av reiselivsproduktene vi tilbyr. Den norske standen viser alle de besøkende noe av det beste av den trønderske og den nordligste landsdelen kan by på av gode opplevelser knyttet til mat, drikke og reiseliv. I år har vi også en tydelig profilering av samisk mat og reiseliv. Det er stor glede for meg å ønske dere alle hjertelig velkommen til åpningen av Norges stand på Internationale Grüne Woche i Berlin, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad i sin åpningstale på fredag.
Det skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding. Næringslivsdelegasjonen som følger statsråden til Berlin og en rekke andre besøkende var til stede under messeåpningen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal i utgangspunktet bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Det er ventet at over 400.000 personer besøker Messe Berlin, og 65 bedrifter fra de to norske regionene vil servere det beste landet vårt har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.Leif Anders Somby fra Norske Reindriftssamers Landsforbund (i midten) og Vegard Berge Uglebakken fra Æventyr (til høyre) er begge til stede ved matmessen i Berlin. Foto: Landbruks- og matdepartementet
Uglebakken ved ministerens bord på matmessen i Berlin
Fredag åpnet Landbruks- og matminister Geir Pollestad den norske standen på Grüne Woche i Berlin. På årets messe er produsenter og bedrifter fra regionene Nord Norge og Trøndelag på plass for servere det beste av det Norge har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.