Kjøpmann Asgeir Knutsen og personalansvarlig Sissel Daniloff ser frem til å få søndagsåpen butikk. Foto: Krister Sandaker Tårn

Åpner søndagsbutikk på vestkanten

Fra begynnelsen av august vil Alta få sin tredje søndagsåpne butikk, da Bunnpris Gourmet Bossekop åpner sin helt nye, lille butikk. Et tilbud som garantert er ønsket av folk på vestsiden av byen.


Det er en nyhet personalansvarlig Sissel Daniloff er fornøyd med.

– Det blir fint å få det tilbudet på denne siden av bygda. Det er én på sentrum og én i Rafsbotn, så det har manglet noe på «beste vestkant», smiler Daniloff.

Artikkelen fortsetter under bildet.

3D-perspektiv fra vest av utvidelsen (i rød sirkel). Foto: Haldde Arkitekter.

Bedre bruk av areal

Snart begynner nemlig arbeidet med den delen som skal inneholde butikken. Den bygges ved siden av eksisterende butikk, over Alta Motor. Det er Peyma Entreprenør som har fått oppdraget med å bygge butikken.

– Butikken plasseres på en dødplass som egentlig ikke har blitt brukt siden vi åpnet. Den var tenkt til parkering, men folk velger å ikke parkere der. Da blir det fint å utnytte arealet mer fornuftig som gjør at vi kan ha mer butikk, og at vi kan ta imot Posten, forteller Daniloff.

De skal nemlig i tillegg også overta Post i butikk fra Coop Extra Bossekop. Den åpnes 23. juni.

– Vi bygger et bakrom i tillegg til de 100 kvadratmeterne vi skal ha til søndagsbutikken, og bakrommet blir da en egen postavdeling. Vi blir dermed et postkontor med postbokser og hele greia, sier kjøpmann Asgeir Knutsen.

Begge utvidelsene kommer etter en fin utvikling de siste årene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra juni overtar de Post i butikk fra Coop Extra Bossekop. Her er Hedda Pedersen og Victoria Kjellmann i gang med å sortere pakker. Foto: Krister Sandaker Tårn

– Vi har hatt en fin utvikling siden vi åpnet dørene her i august 2019, men Knutsen er ikke en som hviler på laurbærene, så han har alltid sagt at vi skal være fremoverlent og være sikker på at det er god trafikk på butikken. Da er post og søndagsbutikk en del av de tiltakene, forteller Sissel.

De har i mange år har hatt pakkeutlevering fra Postnord, og det siste året har de hatt pakkeutlevering for tre postnumre i Alta. Nå blir de også en PIB (Post i butikk).

– Det følger med flere tjenester som for eksempel at folk kan kjøpe esker og frimerker. Vi skal også begynne med postbokser, som fortsatt er viktig for noen, sier Asgeir.

Spennende tider 

De har ikke satt en åpningsdato for søndagsbutikken, men formidler at det vil være i starten av august. De er spente på hvordan det blir å drive butikken.

– Vi blir å ta en del av varene som står i den ordinære butikken og trille det inn i søndagsbutikken. Vi personlig har ikke gjort dette før så det blir spennende. Vi må starte en plass og skaffe oss erfaringer som gjør at vi får et sortiment som blir bra. Man spiser jo ikke alt på en søndag, sier Knutsen.

– Men et av satsningsområdene blir ferske brød. Vi har bakeriovn hvor vi baker selv, så det skal vi ha på søndagsbutikken, legger han til.

Alle utvidelsene vil også føre til flere ansatte. Per dags dato er de 32 ansatte på lønningslisten, og de regner med at de må opp på 36 med utvidelsene.

– Det vil kreve flere ansatte med både posten og søndagsbutikken. Det er dermed ikke bare økt omsetning for oss, men også flere ansatte, smiler de.

Press din egen juice! 

På butikken vil de også selge ferskpresset juice, som de begynte med denne uken. Da kan kunden selv presse ut sin helt egen appelsinjuice i butikken!

– Vi kjøper inn en spesiell type appelsin som er ment for pressing. Store butikker sørpå har dette, men ingen her oppe. Ferskere enn dette blir det ikke, og det er utrolig godt, forteller de.

Undertegnede fikk også en smakstest på juicen, og den tanken skrives under på.

– De er nypresset så det vil aldri være en juice som er to dager gammel. Det vil alltid være ferskvare.

Som første i byen tilbyr de juicepresse i butikken. Her har Tom Runar Jomisko akkurat presset fersk juice. Foto: Krister Sandaker Tårn

 

Debatt