Gjengen har hatt hektiske tider med å få sports- og vinbaren ferdig, og endelig begynner det aller meste å være på plass.
– Jeg synes det har blitt veldig bra, og det har blitt slik vi så for oss. Det har vært en lang prosess fra tegningene vi begynte med, og derfor er det ekstra deilig å se det slik som det er nå, stråler daglig leder, Rayner Hoaas Nilsen inne i den nye sportsbaren Overtid.Røper åpningsdagen
I det gamle Hårek-lokalet har de bygd opp et todelt lokale med sportsbaren Overtid på ene siden, og vinbaren Gustus på andre siden. I tillegg har de en uteservering mot Sentrumsparken.– Vi er spente på hvordan begge barene blir tatt imot. Det er mange som har spurt oss og er nysgjerrige, og det er artig. Det blir fint å endelig kunne åpne og vise hvordan det har blitt. Rayner røper at de åpner allerede lørdag 05. august, men da først en prøveåpning.
– Først vinbaren Gustus på lørdag, og sportsbaren Overtid på søndag. Da inviterer vi venner og bekjente til et lukket arrangement hvor vi skal få testet oss ut i trygge omgivelser. – Så tar vi selve åpningen på mandag, legger han til lurt. Mandag 7. august klokken halv to åpnes dørene for resten av folket, i god tid før Premier League start neste fredag.
– Det er det vi satser på. Så får vi en bra uke der, før både Arctic Race og Alta Live er uken etter. Det blir full trøkk. – Er dere spente? – Vi har ikke rukket å bli så spente enda, men det kommer garantert i løpet av dagen, flirer han. Artikkelen fortsetter under bildet.
Alta-utøvere på veggen
– Vi kan vise tre forskjellige sendinger samtidig, da kamper eller andre ting som måtte gå. Vi har også hengt opp bilder fra idrettsprofiler fra Alta, så både Finn-Hågen, Wirkola og Anna Odine er representert. Det er veldig artig. Jeg har snakket med alle som henger her, og alle var veldig positive til det, smiler Rayner.
I vinbaren derimot er det mye lysere, friskere farger og en roligere atmosfære.
– Det har blitt veldig fint på Gustus, og vi er veldig fornøyde. Det er en helt annen stil da den er mye renere og lysere.
Bakerst i lokalet har de et eget kjøkken hvor de skal lage mat. Han røper blant annet at fish & chips vil stå på menyen. De hadde også planlagt å ha et spillområde med dart og shuffleboard, men på grunn av et stort ventilasjonsanlegg mistet de deler av det planlagte spillarealet.
– Vi har forhørt oss om å få en liten del ekstra, men det blir ikke med det første. Artikkelen fortsetter under bildet.
Gjengen er klar
Dermed er alt duket for åpning, og Rayner forteller at gjengen er klar. Han selv sa opp jobben i helsebransjen for å starte vinbaren. Men han er sikker på at han kommer til å takle rollen som bartender og eier i en bar.– Jeg jobbet som servitør i fem år tilbake til da jeg studerte, men det begynner å bli noen år siden, flirer han før han avslutter; – Vi har noen med oss som har erfaring som servitører, men vi har også mange nye. Men jeg har trua på at det skal gå bra. Vi har ansatt det vi trenger nå i starten, så får vi se hvor stort trøkk og behov det blir. Jeg har fått kjempeflinke folk med meg, sier han.