– Alle salg gir energi på ulike måter, men det er ingen tvil om at det å få selge et så nytt og flott hus med denne totalpakken, er ordentlig forfriskende for oss som meglere. Alle boligsalg har noe unikt ved seg og gir spenning på et eller annet nivå, forteller daglig leder i Partners Eiendomsmegling, Daniel Adamsen.
Altas dyreste bolig
På spørsmål om hvem Adamsen ser for seg kan være potensielle kjøpere på den aktuelle boligen, svarer han at dette trolig ikke er en bolig for førstegangskjøpere.
– Det er ikke utenkelig at det blir noen som skal etablere seg for andre eller tredje gang. De bor kanskje bra og har det fint, men så dukker denne muligheten opp med nytt hus, utsikt og midnattssol, forteller han og legger til;
– Det er heller ikke utenkelig at det er unge voksne som kjøper dette, men jeg tror ikke de yngste eller aller eldste er kjøpere her. Alder er kanskje ikke så viktig, men jeg tenker nok at det er noen som skal fra en bra enebolig, til en enda bedre enebolig.
Adamsen tror det er flere som er spente på hvordan dette salget vil gå.
– Vi vet faktisk ikke helt hvordan markedet vi respondere på dette. Det er nok mange som er spente på hvordan takstene er på hus og hjem i Alta på disse dyre objektene. Jeg vil tro bankene også er spente. Det er en del i byen som sitter med stor, flotte og nye boliger i 10-15 millioners klassen. Dermed er de trolig mange som kommer til å følge med på dette salget.
Hvor kommer prisen fra?
Daniel opplyser at den dyreste solgte eneboligen i Alta før denne, hadde en salgssum på 8.550.000 kroner. Det er faktisk solgt to eneboliger til denne prisen, et på Aronnes og et i Bossekop.
– Det er bygd mange flotte hus i Alta, men dette er det første huset som legges ut til denne summen. Mange lurer nok på hvor prisen kommer fra, og hvis vi ser bort i fra eiendommer som har utviklingspotensial, må vi se på markedsverdi i området, forklarer han og tilføyer;
– Er man usikker på markedsverdi, er det naturlig å lene seg på forventet byggskostnader og gjør et fradrag på eventuelle slitasjer. Hvis huset er brukt i to-tre år har det alltid en eller annen form for slitasje.
– Tanken er at man ser for seg at en ny potensiell eier ser dette kjøpet opp mot å bygge selv. Det er ofte noe romantisk i det å bygge selv, men spør du en som nettopp har vært gjennom en slik prosess på rundt et års tid, er ofte svaret at de skulle heller betalt «en million ekstra» for å ha sluppet peset med slike byggeprosesser. Slik har våre vurderinger frem til prisantydningen vært, og den gjenspeiler for øvrig antatt markedsverdi utført av takstmann, avslutter Adamsen.
For ordens skyld: Vi gjør oppmerksom på at selgeren av huset er en av Kronstadpostens medarbeidere.