I dag jobber Tom Kristian i Opplæringskontoret, og reiser mye rundt på forskjellige hoteller og restauranter for å besøke kokke-lærlinger.
– Opplæringskontoret er min åtte-til-fire-jobb, og der blir jeg værende. Men jeg har alltid elsket å jobbe med mat, og bruker mye tid på det på hobbybasis. Så jeg tenkte å gjøre det på et litt større nivå, og da må det gjøres ordentlig, forteller han.Mange gode bønder i nord
Tom Kristian gikk læretiden sin som kokk på Nordlys Hotell, og har jobbet i mange år på Scandic Hotel. – Jeg har lenge tenkt på at vi har mange gode bønder som produserer lokale råvarer. De gode råvarene de kan levere er noe jeg har lyst å utnytte, og lage kvalitetsprodukter av til både restauranter og til private kunder. Det må gjøres ordentlig, og jeg er derfor nå på jakt etter et lokale og samarbeidspartnere. Romsdal legger til at det enda er lite som er avklart. – Først og fremst må jeg sette meg skikkelig inn i hva det vil si å eie og ikke minst drive en bedrift. Det er veldig lite som er avklart, men utover våren vil alt være på plass og da skal jeg være i gang med å lage litt produkter, sier han. – Er dette en satsning du tror du kan leve av i fremtiden?– Det vet man aldri, og det er ikke sikkert det er jeg som skal leve av det. Men det er ikke utenkelig at min bedrift blir å skape arbeidsplasser til folk i fremtiden. Men om det blir for meg må man se på sikt, det kommer helt an på hvordan dette blir mottatt av folket, avslutter han.