Illustrasjonsfoto av julegaver. Pressefoto: Klarna

Tre av fire vil gjøre jule­handelen billigere enn i fjor

Nordmenn er på den internasjonale julegavetoppen. Selv om Norge er landet hvor flest oppgir de skal handle julegaver i år, ønsker hele tre av fire nordmenn å gjøre dette billigere enn i fjor. l løpet av uken før årets Black Week, ble det registrert hele 36 prosent flere produkter på tilbud enn den tilsvarende uken i fjor.


Det viser en stor undersøkelse Klarna har foretatt i 17 land, inkludert Norden, USA, Australia og store deler av Vest- og Sør-Europa og fersk statistikk fra Prisguiden.no, som er en del av Klarna.

– Selv om nordmenn er de ivrigste til å handle julegaver, er det også et stort flertall som er bevisste på at de ønsker å gjøre dette billigere enn i fjor. Smart bruk av shopping hacks – som prissammenligningstjenester, rabattkoder og lojalitetsprogrammer kan bidra til å gjøre julehandelen billigere, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thomas Elvestad, markedsdirektør, Klarna Norge.

92 % skal kjøpe julegaver og 76 % vil gjøre det billigere enn i fjor

Av de 92 prosent av nordmenn som oppgir de skal kjøpe julegaver i år, oppgir hele 76 prosent at de skal forsøke å gjøre dette billigere enn i fjor.

  • De aller fleste nordmenn (67 %) planlegger å spare penger på julegaver ved å handle smartere, som ved å handle på salg, bruke rabattkoder og lignende.
  • 59 prosent av nordmenn oppgir at de helt sikkert eller ganske sikkert skal handle i løpet av Black Week i år. Av disse oppgir 44 prosent de skal handle mer på nett i løpet av Black Week enn de gjorde i fjor.
  • De to viktigste fordelene med netthandel for nordmenn, sammenlignet med fysisk butikk, er at det er lettere å sammenligne priser der (77 %) og at prisene er lavere (75 %). Det opplyser Klarna i pressemeldingen.
 

Ifølge Klarnas undersøkelse oppgir hele 41 prosent av de spurte at de skal benytte seg av prissammenligningstjenester for å gjøre gode kjøp i løpet av julehandelen. Nesten like mange (38 %) oppgir de skal bruke lojalitetsprogrammer eller rabattkoder.

– Melder du deg inn i lojalitetsprogrammene kan du ofte få de gode tilbudene før de andre. Rabattkoder er det også enkelt å finne på nett eller i Klarna-appen din. Bruker du samtidig en prissammenligningstjeneste, tar deg god tid til research og planlegger dine kjøp, ligger alt til rette for at du kan gjøre gode kjøp, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.