Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB

272 Nav-ansatte har millionlønn

Nesten ni prosent av de ansatte i Arbeids- og velferdsdirektoratet tjener mer enn én million kroner i året. Det er for mange og for mye, mener Rødt.


Ifølge arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) tjener i alt 272 Nav-ansatte minst én million kroner i året. Opplysningene kommer fram i Mjøs Persens svar på et skriftlig spørsmål fra Rødt-representant Mímir Kristjánsson, skriver Klassekampen.

Andelen med millionlønn er forholdsvis lav i Nav sett under ett, men det er mange høytlønte i Arbeids- og velferdsdirektoratet, som ligger på toppen av organisasjonsstrukturen i Nav.

Av de 1.554 som jobber i direktoratet, har 136 ansatte en årslønn på over én million. Andelen med millionlønn i Nav sett under ett er 1,8 prosent. Til sammenligning tjener snaut 8 prosent av alle norske arbeidstakere mer enn én million kroner i året.

Kristjánsson er kritisk til de høye lønningene og peker på at medianlønnen i Norge er 572.000 kroner.

– At man skal tjene det dobbelte når man er mellomleder i Nav, for det er det sjiktet du må ned på, det gir ingen mening, sier han.

HR-direktør Gunhild Løkkevoll i Arbeids- og velferdsdirektoratet forsvarer lønnsnivået og understreker at de trenger fagfolk med etterspurt spisskompetanse.

– Hvis vi hadde bestemt at ingen i Nav skulle tjene over en million, ville det betydd at vi ikke kunne ansette fagpersoner som i dag gjør en viktig jobb for Nav og brukerne våre.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.