Plassjef og bilselger hos Sulland BMW, Lars Magnus Kivijervi. Foto: Julie Fredriksen

Inviterte til julegrøt hos Sulland: –⁠ En koselig tradisjon hos oss

Torsdag inviterte Sulland BMW til julegrøt i deres lokaler, og det til stor glede for mange Altaværinger.


– Å invitere til julegrøt er en tradisjon i Sulland konsernet. Tradisjonen blir så godt mottatt at det er noe Sulland ikke kommer til å slutte å arrangere. Vi er her og serverer grøt til de som vil ha, og når det blir tomt kjøper vi mer, smiler plassjef og bilselger, Lars Magnus Kivijervi. 

Også Altaværingene gir gode tilbakemeldinger til de ansatte ved Sulland. 

– Vi har ikke arrangert julegrøt før, og kun etter en halvtime har det allerede vært 20 stykker innom. Jeg synes det er koselig å invitere til noe som er litt annerledes hos oss, og vi har fått gode tilbakemeldinger på at dette er en god idé fra de som har kommet i dag, sier Kivijervi. 

Hos BMW-forhandlerne har julestemningen begynt å ta form. 

– Vi har satt opp et juletre som vi har pyntet litt, og så har vi fått fyr i «peisen» på TV-en. Vi har også forsøkt å ha litt julemusikk på, men man hører den ikke så godt her inne. Det er viktig med litt jul på jobb også, sier han fornøyd. 

Kurt Åge Møllenes er storfornøyd med grøten. Foto: Julie Fredriksen

Travle dager i romjula

Kivijervi tror det blir lite bilkjøp i juletiden, men leveransene er det mange av før januar-måned kommer. 

– Jeg håper selvfølgelig at det blir noen bilkjøp, men med renteøkninger og strømprisene som er nå er det ikke full fart i bilkjøpene. Jeg synes likevel det har vært et godt år hos oss, sier han. 

Etter nyttår øker momsen på elbilene, og det tror Lars Magnus fører til mange leveranser i romjula. 

– Ved å levere bilene før januar, sparer kundene 100-200.000 kroner, og det er mye penger. Det blir nok litt stress med å få ut alle bilene, men man er nødt til å jobbe for å hjelpe kundene med å få bilene sine så fort som mulig. Det er veldig viktig for oss, avslutter han.  

Bordet var dekket med både grøt, spekemat og frukt. Foto: Julie Fredriksen

Debatt