Det bekrefter de ferske restaurant- og bar-eierne til Kronstadposten fredag formiddag.
– Nå skal vi åpne Stakeriet og Gabo igjen. Det har vært mørkt for lenge. Det vil dessverre være stengt noen uker til fordi det er mye som må på plass, men første halvdel av november skal vi åpne, sier Kjell Raymond Nygård til Kronstadposten engasjert mens de andre nikker enig.– Vi føler på et ansvar for samfunnet. Vi har en flyrute fra Frankfurt fylt med turister som kommer snart, og vi kan ikke ha Sentrum mørklagt. Vi ønsker å gjøre dette for å skape bolyst og bidra til et levende Alta Konkursen i Æventyr-konsernets datterselskaper Æventyr Alta AS og Æventyr Opplevelser AS har hatt store konsekvenser for Alta-samfunnet. Flere restauranter og utesteder har stått tomme siden nyheten om konkursen ble kjent – og 60 ansatte står uten jobb. Tidligere denne uken kom nyheten om at Canyon Hotell driftes videre av nye eiere.
– Sammen kan vi skape kvalitet
Kjell Raymond Nygård er mest kjent som kjøpmann og driver av Bunnpris Gourmet Alta. Guro Klemo-Nygård på sin side er daglig leder av av livsstilsbutikken Kry Interiør. «Bernie» er også et kjent fjes for mange som har tatt turen innom Æventyr sine tidligere restauranter. Med god kunnskap og smittende humør har han vært en av foregangspersonene på spesielt Alattio. Han har samtidig fungert som mat- og drikkesjef i hele Æventyr-kjeden, da med Alattio, Gabo og Stakeriet som hans hjertebarn. Han forklarer hvordan ideen kom til liv.– Jeg liker hvordan Kjell Raymond er og den personen han er. Og det beste med han er at han er en «foodie», og det samme er Guro. Sammen kan vi skape kvalitet, sier Baatjies. Artikkelen fortsetter under bildet.
Kjøpte opp rubbel og bit
– Kurt har vært helt utrolig. Med Kurts hjelp kan vi åpne i løpet av kort tid, sier Kjell Raymond før Bernhard overtar;
– Han har gjort utrolig mye for oss for å få dette til å skje. Det hadde ikke skjedd uten Kurts hjelp. Kjell Raymond og Guro eier halvparten av selskapet, mens «Bernie» eier resten. Det er også disse tre som vil styre skuta, med god hjelp fra Vidar Kristoffersen. Vidar skal fungere som styreleder og støttespiller for «Bernie», og vil ikke være direkte involvert i drifta.
– Vidar er en kjent person i Alta-samfunnet, og vi trenger lokale støttespillere som har med oss. Han kan business, sier han.
Samme navn, konsept og ansatte
Som nevnt håper de å åpne i første halvdel av november. Da med samme navn og konsept som tidligere. – Fra vi åpner så blir det «klipp og lim» fra det som var tidligere. Vi tar det samme konseptet, som er et veldig bra konsept. Vi blir å gjøre noen små endringer, men det er veldig små endringer. Folk vil kjenne igjen gode gamle Stakeriet og Gabo Bar, sier de.– Vi hopper rett inn i den travel jule-perioden, og da kan vi ikke ta sjansen på å endre noe, legger Kjell Raymond til. En gledelig nyhet er at mange av de tidligere ansatte blir med videre. Totalt vil de være rundt åtte, i tillegg til eier-trioen.
– Det har vært viktig for oss. De alle vil være med så kundene kan være sikre på at de ansatte kan konseptet og kjenner til dette. Det er fint for meg å hjelpe de ansatte som mistet sin jobb, og det føles godt å hjelpe dem.
– Og hvis noen vil være en del av denne reisen, gjerne ta kontakt med oss, sier de. De klarer nesten ikke vente med å åpne dørene.
– Vi er klare og venter bare på klarsignal. Alle ansatte er også klare. Senest i går kveld fikk jeg melding fra den tidligere barsjefen på Gabo Bar, og han kommer tilbake. Han er utrolig klar for å komme tilbake igjen, fortsetter han. Artikkelen fortsetter under bildet.
Bunnpris og Kry på dagtid, restaurant og bar på kvelden
Som nevnt skal alle tre styre drifta, men det er Baatjies som vil være daglig leder på både Stakeriet og Gabo Bar. Det er et stort ansvar han føler på.– Familien min tenkte på å flytte sørover, men jeg ville bli i Alta. Jeg ville ikke dra fordi jeg har fått et veldig stort nettverk i Alta, og jeg liker folkene i Alta. Når konkursen skjedde så var det som et tegn fra oven, selv om jeg ikke er religiøs. Nå har jeg fått sjansen til å bli her og leve ut drømmen og lidenskapen min, smiler han storfornøyd. Men også Kjell Raymond og Guro vil være ofte å se begge stedene. Førstnevnte skal være ansvarlig for kjøkkenet og maten som serveres, mens Guro skal være servitør og bistå der det trengs, samt ha ansvar for interiør og fremtoning. Men det betyr ikke at ekteparet skal slutte i sine eksisterende jobber.
– Jeg kommer til å være «Mister Bunnpris» for alltid, og det er livet mitt. Guro er Kry, og kommer til å være det. Men vi begge har tid og energi. I starten kommer vi til å være på Stakeriet og Gabo for å hjelpe Bernie, mye, sier Kjell Raymond før han fortsetter; – På dagtid er vi 100 prosent på Bunnpris og Kry. Vi kommer ikke til å blande de kortene. Men når jeg går fra Bunnpris når arbeidsdagen min er slutt, så går jeg videre til Stakeriet og Gabo.
Skal drives med lidenskap
Trioen innrømmer at de sprudler over av entusiasme, ideer og optimisme, og de ser frem til å kombinere deres beste sider og egenskaper. – Vi alle skal bringe inn vårt beste. Vi skal kombinere min måte å servere og få folk inn på, med Guro sitt visuelle og Kjell Raymond sin mat. Det skal bli perfekt, sier Bernie før Kjell Raymond kaster seg på; – Guro er utrolig viktig i dette. Hun har utrolig god smak, og er veldig flink med kunder. Jeg og «Bernie» kan si at vi skal ha det mørkt og tøft med store ølglass, men så kan Guro roe oss ned og si hva vi egentlig burde ha. – Men Kjell Raymond, du og Guro har vel lite erfaring fra restaurantbransjen? – Si ikke det. Jeg jobbet faktisk på Smutthullet i fire år, en legendarisk uteplass for mange år siden. Jeg har også jobbet med mat i 25 år. Jeg er en matentusiast, som også elsker kaffe og drinker, svarer han. De er sikre på at de kan skape noe bra sammen.– Det er kundene som skal tjene på våre lidenskaper. Dette skal ikke være en av flere, men et sted som drives av folk som har lidenskap for dette. Artikkelen fortsetter under bildet.
Endringer på nyåret
I første omgang er planen å få åpnet dørene, få hjulene i gang igjen og lyset tilbake i lokalene. De første månedene ønsker de å drive i samme stil som før og ikke minst plukke opp innspill. I februar er nemlig planen å total-forandre på det meste. – Nå skal vi få dette opp og gå igjen, og fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort der. Men når kruttrøyken har lagt seg på nyåret, så skal vi se på hva vi kan gjøre og finne ut hva folk ønsker. Da ser de for seg å endre både navn, utseende og meny.– Vi kommer nok ikke til å total-forandre alt, for det er veldig mye bra her. Men vi kan tilby alt mulig etter som hva folk ønsker, sier Kjell Raymond.
Takker byggeier, bostyrer og tidligere eiere
Som nevnt tidligere har de fått god hjelp og støtte fra de tidligere eierne, bostyrer Jørn Eikanger og byggeier Kurt Ek. Men de vil ikke avsløre noe pris på oppkjøpet.– Vi snakker ikke penger, men vi må igjen si at Kurt Ek har vært fantastiske med oss. Han vil at det skal være liv og suksess her. Bostyreren har også vært enkel å ha med å gjøre, sier Nygård. De vil også skryte stort av de tidligere eierne, Morten Ek og Vegard Uglebakken. Tidligere ansatt Bernie synes de har fått ufortjent mye negativt fokus etter konkursen. – Det er ikke enkelt å oppleve en konkurs som dette, men jeg føler at jeg og de andre tidligere ansatte har fått den informasjonen vi trengte. Vi har fått støtte, sier han før han fortsetter; – Vi kjører nå med samme konsept som før, og de var utrolig støttende til det. De vil gi oss støtte, og de vet at vi kan ta dette videre. De har vært til stor hjelp.