Per i dag finnes «Bonord deleie» i Harstad og Tromsø. I Alta kan Bonord-medlemmer benytte seg av løsningen dersom de kjøper en leilighet i Nordtoppen borettslag på Gakorimyra. Illustrasjonsfoto: Creo Media

Første bruktbolig i Nord-Norge kjøpt med «Bonord deleie» –⁠ muligheter for deleie også i Alta

Et Bonord-medlem i Harstad er den aller første i Nord-Norge som har kjøpt seg en bruktbolig gjennom «Bonord deleie-modellen». Boligen er i et tilsluttet borettslag, og medlemmet brukte forkjøpsretten for å sikre seg boligen.


«Bonord deleie» konseptet fungerer uavhengig av alder. Alle Bonord-medlemmer som trenger hjelp til å realisere boligdrømmen har mulighet til å søke om løsningen.  

‒ Dette er en merkedag for oss i Bonord. Den markerer at vi nå har fått på plass veldig gode verktøy, som vil hjelpe stadig flere inn på boligmarkedet, sier Ruth Norstrøm Angelsen, direktør for Eiendomsmegling i Bonord i en pressemelding.

‒ Bonord ønsker at flest mulig skal få eie sin egen bolig, og i denne måneden som er gått siden vi lanserte «Bonord deleie» er det utstedt en rekke investeringsbevis fra vår samarbeidspartner Coo. Vi har mange Bonord-medlemmer som på grunn av deleie-modellen nå er på ivrig boligjakt, fortsetter hun.

Benyttet forkjøpsretten – økende trend

«Bonord deleie» inkluderer alle typer boliger fra brukte og nye, til både borettslags- og selveierboliger. Det er likevel to forutsetninger som må ligge til grunn og det er at kjøper har tilstrekkelig betjeningsevne i henhold til bankens utlånskrav, og at kjøperen er Bonord-medlem.

Det er Bonords samarbeidspartner Coo, som er selskapet som rent faktisk går inn som medeier fram til boligkjøperen er i stand til å overta hele boliglånet på egenhånd. Under salgsprosessen i Harstad var kjøperen med på budrunden i starten, men stanset underveis og håpet heller på å få kjøpe boligen på forkjøpsrett. Den planen fungerte godt.

‒ Dette er en tydelig trend nå. Mer enn halvparten av alle solgte boliger i Bonords tilslutta lag hittil i år, er tatt på forkjøpsrett, forteller Ruth Norstrøm Angelsen.

Overtar lånet selv på sikt

Forkjøpsrett er en av de viktigste medlemsfordelene som boligbyggelaget reklamerer for. 

Samarbeidspartneren til Bonord, Coo, kan gå inn ned en eierandel på enten 30, 50 eller 70 prosent. Selskapet skriver i pressemeldingen at det heller ikke er en grense for hvor lenge de kan sitte som medeier.

‒ Selv om du eier boligen sammen med Coo, er det kun du som har tilgang til og disponerer boligen. Prisstigningen fører til at boligen blir mer verdt. Nedbetaling gjennom månedlige avdrag, pluss verdistigningen i markedet, gjør at Bonord-medlemmet etter hvert kan refinansiere og dermed overta hele eierskapet, forklarer Odd Egil Flokketveit, som er leder for salg og marked i Coo.

Muligheter også i Alta

Oddmund Nålelv Eriksen regiondirektør i Bonord, forteller til Kronstadposten at de mener «Bonord deleie» er et viktig verktøy for å hjelpe flere inn på boligmarkedet og ser frem til å få de første avtalene på plass også i Alta.

– Vi er bonord, og bonord deleie er fullt virksom også her i Alta, og vi venter spent på når de første avtalene kommer. Det er markedsført, men folk er nok usikker på hvordan det fungerer, sier Eriksen.

I Alta har Bonord-medlemmer muligheten til å kjøpe leilighet i Nordtoppen borettslag på Gakorimyra. Foreløpig er det ingen av de 22 leilighetene i første byggetrinn som er solgt gjennom løsningen «Bonord deleie».

 

 

Debatt