Victor på fem år inspiserte Garden!

4e2

Victor Zachariassen med sterke «aner» fra Kronstad sendte brev til sjefen i kongens garde og fikk være med på inspeksjon av kongens menn. Dette skjedde i Oslo på fredag for en uke siden. Og under inspeksjonen fikk Victor selvsagt hilse på Kong Harald. Men det mest spennende med besøket var likevel at Victor fikk lov å holde et ekte sverd – og så var det selvsagt stort når hele Garden sa i kor: «God dagen, Victor!». Og når Victor i tillegg fikk lov å gi blomster til kong Harald så var det ikke mye som kunne gjort dagen mer fullkommen. Men det var ikke bare kongen som fikk blomster – også kongens sjåfør fikk blomster av Victor som syntes han hadde en veldig flott bil.

Victor reiste selvsagt ikke alene til Oslo. Med var også hans mor Bente Mathisen og hans gudmor, Lisa Eilen Mathisen. Hun var også den som hjalp Victor å ta kontakt med Garden for et par måneder siden. Det var etter at Victor hadde vært med på å feire kongens bursdag i barnehagen at han fikk lyst til å skrive brev til Garden. Og de fikk et meget overraskende svar – egentlig hadde de vel ikke tro på at brevet kom frem en gang. Kongen inspiserer Garden en gang hvert år. Det er derfor en stor ære for gardistene siden kongen er deres øverste befalingsmann. Under inspeksjonen står hele Garden oppstilt med mange hundre soldater, så når gardesjefen fikk brevet fra Victor, og leste dette, ble han sjarmert i senk. Victor hadde også lagt med et skattekart.

Og Victor var den første gutten i historien som fikk lov å inspisere Garden sammen med kongen. Det har aldri skjedd tidligere og hele seansen varte fra kl. 10:00 til kl. 15:00. Victor fikk også tid til å spise sammen med gardistene og før avreisen fikk han også en gave fra oberstløytnant Ole Anders Øie, sjef for Hans Majestet Kongens Garde. Den satte han enormt pris på og mamma Bente Mathisen sier til Kronstadposten at de er evig takknemlige for det de fikk oppleve i Oslo forrige fredag, dette vil de nok aldri glemme!

For Victor ble fredagen en lang dag med enormt mange opplevelser – det var veldig spennende hele tiden og ikke en kjedelig stund. Victor ser ikke bort fra at han blir å møte kongen igjen om noen år. Jeg har selvsagt lyst til å begynne i Garen når jeg blir stor. Og siden denne saken nå er på trykk i Kronstadposten må vi vel selvsagt nevne at kronstingen Tor Mathisen er bestefar til Victor.

Kommentarer

kommentarer