– Vi har ikke lagt ned!

Johan Henrik Hermansen_

Norfloor Fliser Alta AS er det nye navnet på Finnmarks første spesialforretning i fliser, sier Johan Henrik Hermansen. I 2014 skilte vi ut eiendomsselskap og butikker og dannet aksjeselskap her i Hermansengården – derfor ble det nok en liten misforståelse, sier han, vi har altså ikke lagt ned.

I 2004 kjøpte Johan Henrik Hermansen gården «midt i Bossekopkrysset» med adresse Altaveien 100. I dag kaller han bygget for «Hermansen-gården».

30 år med fliser

Hermansen startet forretningen i 1985 med import av tyske fliser. Nå er det mest italienske fliser som finner veien til Alta. – Her får du kjøpt italienske fliser på samisk og norsk, sier Hermansen, som kom til Alta som 5-åring. Hermansen er i dag franchise-taker i Norfloor, som består av seks franchisebutikker og 21 kjedebutikker. Norfloor etablerte i 2013 et sentrallager i Halden, det betyr at vi har lettere tilgang til varer nå.

Liss Merethe Hermansen Laila Lantto

– I 2014 var det største prosjektet Tecto-bygget i Sentrum. Der startet vi jobben 1. juli og har fortsatt igjen å flislegge i leilighetene, som dermed ikke går arbeidsledige inn i jubileumsåret. Hermansen har entreprisen på jobben, som blir utført av Alta Flis. Johan Henrik, som opprinnelig var rørlegger, er egentlig gammel nok til å kunne bruke dagene til å slappe mer av – men jeg liker å holde meg i vigør og kommer til å gjøre det så lenge helsa holder, smiler han.

Selskaps- og brudesalongen

I Hermansengården ligger også Selskaps- og brudesalongen, grunnlagt av Rut Hermansen for 27 år siden. Nå er det Hermansens datter, Liss Merethe Hermansen, som står for den daglige driften av butikken. Når vi er innom er det stille i butikken og Laila Lantto og Liss Merethe har startet med varetellinga.

Netthandelen tar over

– Vi selger mye garn, sier Merethe, men vi kommer til å ha et meget begrenset utvalg av brudekjoler til neste år. Netthandelen har tatt over store deler av brudekjolemarkedet, så for oss er det ikke lønnsomt å drive med brudekjoler mer, sier hun. – Nå selger vi ut de vi har til reduserte priser.

Altabunaden

Populære bunader

Selv om Liss Merethes mor, Rut Hermansen, er pensjonist syr hun fortsatt for salongen. – Vi leverer om lag 50 altabunader i året, forteller Liss Merethe, – det er også moro at Finnmarksbunaden igjen er blitt populær, sier hun. Salongen har også agentur på sølvet til Altabunaden som lages av Juhls i Kautokeino. – Vi har bunadskunder fra hele landet, forteller Liss Merethe.

garn

Kommentarer

kommentarer