Tilbake i familien

Ottem

Flere års stagnasjon i driften, samt en alvorlig datakræsj gjorde at familien Ottem måtte vurdere drifta av selskapet Ottem AS. Et kort øyeblikk var tanken å legge ned eller selge, men slik ble det ikke. Familien Ottem valgte å ta driften av selskapet tilbake til familien og satse fremover.

DSC_0865

– Med begge hendene på rattet, er vi nå på vei opp og fram, sier daglig leder Espen Ottem, som den siste tiden har fått mange nye kunder. – Vi lærte svært mye av det som skjedde i vår og har nå sikret oss mot nye slike hendelser.

Aktiv i markedet

Lise har vært aktivt ute i markedet den siste tiden og mener det må være et stort marked for dem. Tenk for eksempel på alle håndverkerne som gjør kontorarbeid på ettermiddags- og kveldstid. Dette er en jobb vi gjør meget effektivt, så kan de næringsdrivende gjøre det de er aller best på, og ikke trenge å tenke på fakturaoppfølging og purring. Man sender ganske enkelt fakturaunderlaget til oss, så gjør vi resten. – Vi ønsker selvfølgelig gamle og nye kunder hjertelig velkommen til oss, sier Lise.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IMG_0984

Familien Ottem

Lise Ottem er inne i selskapet på salgssiden. – Kall meg gjerne salgskonsulent, sier hun. Hun har foreløpig en prosjektstilling i selskapet, og når hun ikke er i Alta, jobber hun fra sitt hjemmekontor på Svalbard. Lise har en meget variert yrkesbakgrunn. Hun har jobbet som politi, isbjørnvakt på Nordvest-Spitsbergen, for Kings Bay i Ny-Ålesund og som meteorologifullmektig på Bjørnøya. Hun står også bak bok-suksessen «Altaturer» som kommer ut med andre opplag i disse dager.

Espen Ottem er nå daglig leder i familiebedriften. Espen var i 14 år eier og driver av Ongajoksetra i Mathisdalen. Opprinnelig utdannet økolog fra universitetet i Tromsø, også med prosjektledererfaring fra blant annet Alta Reiselivsforum.

Pappa Knut Ottem startet opp med regnskap i 1973 og inkasso i tillegg i 1977. Dette er direkte videreført til dagens Ottem AS. Knut har dermed meget lang erfaring fra regnskap og inkasso, og innimellom en periode med eiendomsmegling. Dessuten jobber han med systemutvikling for bedriften, og et nytt gjennomarbeidet system/regnskapsprogram settes i drift i disse dager.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IMG_0253

Dyktige medarbeidere

Med seg på laget har de May-Britt Ballo som har jobbet i 15 år for Ottem AS og Birgit Andersen med 13 års fartstid i firmaet. Begge to med inkassobevilling gjennom mange år. – Svært lojale og dyktige fagfolk med lang erfaring, sier Lise. Vi stiller dem kanskje mange rare spørsmål – sier Lise – vi har jo ikke den samme erfaringen som dem – men sammen er vi enige om at det kan lønne seg å tenke nytt. Derfor spisser vi alle den kompetansen vi har på hvert vårt område og gleder oss til veien videre i firmaet.

Ottem AS holder til i nyrenoverte lokaler i Ottembygget på Elvebakken sammen med blant annet Finnmark Øyeklinikk, Kiwi og Kiropraktor Ånund Spangen. Her er det i hvert fall masse trafikk i gangene og det synes vi er utrolig hyggelig, avslutter Lise.

IMG_0980

Kommentarer

kommentarer