Til junior-VM fra Alta

Audun 16122014

Audun Erikstad. Testing av maksimalt oksygenopptak i staking.  UIT, Idrettshøgskolen i Alta, desember 2014. Bachelorstudent Håkon Abrahamsen Nilsen i bakgrunnen.


 

Audun Erikstad er tatt ut til junior-VM i Kazakstan som begynner i neste uke. Det som kanskje ikke så mange vet er at han flyttet til Alta sommeren 2014, og er en del av det ypperlige skimiljøet i Alta, og er student på idrett på Idrettshøgskolen, UiT i Alta. 

Audun tok en 2. og 3. plass i Norgescup for junior (klasse 19-20 år) på Lygna, og ble dermed kvalifisert til junior-VM på ski. Han har gjennomført en rekke tester av sin fysiske kapasitet på testlaben ved UiT (Alta) de fire siste årene. Han har også vært med i prosjekt gjennomført av idrettsstudent Håkon Abrahamsen Nilsen i desember. Nilsen skriver en bachelor-oppgave i idrett der han undersøker langrennsløperes utholdenhetskapasitet i staking sammenlignet med deres utholdenhetskapasitet i løping på tredemølle.

Tor Oskar Thomassen sier til Kronstadposten at han har fulgt Audun i treningsarbeidet de siste tre årene. Audun er en spennende kar med gode holdninger og stort potensiale. Han er på juniorlandslaget og er like god i klassisk som i skøyting. Hans første mulighet i VM er på onsdag, da er det 10 km skøyting.

Audun, mølla 21012015

Audun Erikstad, Vadsø skiklubb med intervalltest sist uke på tredemølle. Fotos: Tor Oskar Thomassen.

Kommentarer

kommentarer