Stein Design på «Gamle Sentrum»

Rune og Marit_1

Rune Pettersen og Marit Inga Sara Pettersen viser fram trekk til gravstein.


 

Stein Design har lenge holdt på å renovere bygget sitt på «gamle» Sentrum. Nå står innspurten igjen. I april åpner de sin nyrenoverte butikk hvor hele utvalget av gravsteiner og andre steinartikler skal stilles ut. 

Bygget

Ombygging på gamle Sentrum.


 

– Vi ser frem til å bli ferdige med bygginga, men vi har et byggetrinn igjen, da håper vi på å få inn verksted også, forteller Rune Pettersen, som driver Stein Design. Med seg på laget har han kona Marit Inga Sara Pettersen og Jan Steven Eide.

Litt spesielt er det at mange av kundene til Stein Design er pårørende i en sorgprosess. – Mange venter en liten stund før de kommer til oss, forteller Pettersen, de kommer når de er klare. Vi hjelper gjerne til med både tekst, design og utvelgelse av stein om kunden har behov for det. Marit snakker også samisk, noe mange av kundene setter pris på. Den nye butikken gjør at vi kan møte pårørende på en annen måte enn gjennom brosjyrer i postkassa, ser han.

Klokker

Et utvalg av klokker.


 

Stein Design leverer gravsteiner over hele landet, men hovedsakelig i Finnmark og Nord-Troms. Bedriften skal lage egen systue i kjelleren hvor Marit kan sy trekk til grav-
steinene. – På værharde plasser er det veldig bra å
beskytte steinen så skrift og bilde ikke blir forringet etter noen år, forteller Marit, og de som ønsker å få satt opp stein til våren, kan gjerne komme innom butikken nå, så er steinen klar til våren.

Stein Design kan levere steiner med helt personlig preg og design. Ønsker man for eksempel å ha med håndskrift, bilde eller en tegning med på steinen er det også mulig. Vi produserer også en del firma-
gaver og klokker – også her kan kunden bestemme hvordan de vil ha det.

Rune bilde på stein

Rune Pettersen viser hvordan bilde kan graveres i stein.

Kommentarer

kommentarer