Sikkerhetskurs med håndtering av gass

2013-04-02 21.18.04

Denne uka arrangerte Fagverktøy sikkerhetskurs med hånd-
tering og bruk av gass på Vefas-kaia på Amtmannsnes både tirdag og onsdag. KP var tilstede under tirsdagens øvelse.

kay roger berg

Kay Roger Berg, salgssjef på Fagverktøy


Og det var nettopp tirsdag Fagverktøy og salgssjef Kay Roger Berg inviterte Sibelco Nordic, Alta kommune og MRS Finnmark til kurs.

– Det var 21 mann her på tirsdag og 20 på onsdag. Det var bedrifter representert i alle mulige aktører onsdag. Veldig dyktige personer, som alle fikk kursbevis etter endt kurs, sier Kay Roger Berg til Kronstadposten. – Guttene lærte seg hvordan man skal håndtere å bruke gass og propan. Lettere sagt alt som finnes av gass i industrisammenheng.

Instruktør Jan Sandvold fra AGA kontrollerte kurset underveis, og forklarte om HMS-sammenhengen med gass og hvilke farer som kan oppså i tillegg til kunnskapen sin med gass. Sandvold viste også hvordan man kan tenne på antiflame-arbeidsklær, noe han gjorde med gass. Derfor må man være veldig forsiktig når man bruker det, fortalte han til kurselevene.

– Øvelsene gikk som planlagt, jeg er kjempefornøyd, sier Berg og fortsetter: Vi planlegger og ha et slikt kurs igjen til sommeren, muligens en gang i juni. Jeg anbefaler alle som ikke har deltatt i et slikt kurs å bli med. Ta gjerne kontakt, så tar vi det derfra, avslutter Kay Roger med et smil om munnen.

jan sandvold

Instruktør Jan Sandvold fra AGA.

folket

Alle de 21 kurselevene fra tirsdag.

klargjøring

Her skal flammen slukkes med pulverapparat og gassen skrues av.

vegard eivind

Her gjør Eivind Thorbjørnsen og Vegard Øvergård seg klar til å gjennomføre slukningsarbeid.

Kommentarer

kommentarer