Rune Velta med personlig rekord på 243 meter: Gode muligheter i helga!

DSC_0280

En fornøyd Rune Velta etter årets to renn i Kuusamo. Foto: Håkon Nilsen


 

Denne helga er det WC i hopp for herrer i russisike Nizhny Tagi, som ligger 25 kilometer øst for den virtuelle grensen mellom Europa og Asia. Altså en lang flytur for det norske laget som reiste seint onsdag kveld fra Oslo. 

Før de reiste gjorde Kronstadposten et kort intervju med lommedølingen Rune Velta (25). Mannen som har personlig rekord på hele 243 meter fra Vikersund i 2012. Og det er kun Johan Remen Evensen, Gregor Schlierenzauer, Robert Kranjec og Anders Fannemel som har hoppet lengere i verden.

Ja, Rune – hvordan har sesongforberedelsene vært?

De har vært bra, har fått trent som planlagt før sesongen og er vel bedre forberedt nå ene noen gang tidligere.

Du tok sølv i VM i Vikersund i 2012, og var veldig nært på å vinne. Var det irriterende å være så nære?

Var kun glad for å vinne sølv, men jeg lærte i allefall en ting. Og det er at det er viktig å sette nedslag. Hadde jeg gjort det i det siste hoppet så hadde jeg vunnet. Det er en god lærepenge! Jeg er jo enda ung, og nye muligheter kommer.

Hva er målsettinga for denne sesongen?

Er jo mange store renn. Først må man jo prøve å gjøre det best mulig i WC, deretter hoppuka og prøve-VM i Kulm. Selvfølgelig kvalifisere seg til VM i Falun å kjempe om laggull sammen med resten av laget. Både Kulm, Vikersund og Planica blir forhåpentligvis veldig artig, jeg liker jo å fly langt. Men nivået er veldig høyt og man må stå på hele tiden.

Hva blir utfordringa fremover?

Det er viktig at jeg holder fokus på de rette tingene og fortsette det gode arbeidet som er gjort til nå – stole på det arbeidet som er påbegynt. Når man står på toppen av en skibakke kan man ikke bry seg om ting man ikke kan gjøre noe med som f.eks. at man må av bommen, vind og fart.

Hva med rennet i helgen i Nizhny Tagi? Har du hoppet her tidligere?

Har hoppet noen hopp på plast der i fjor sommer. Bakken er fin den, er en topp moderne skibakke.

Så du er godt forberedt?

Ja, selvsagt – har hatt en veldig flott treningsuke. Gleder meg til nytt renn der mulighetene er store for hele laget. Det er bare et tidsspørsmål før det «svarer» for flere av oss.

Det er godt å høre. Vi ønsker hele laget lykke til i helga!

Tusen takk! Må få lov til å hilse til hoppintereserte i Alta igjennom Kronstadposten sier en «tent» Rune Velta avslutningsvis. Og det gjør vi jo selvsagt med glede.

Disse reiser til Nizhny Tagil:

Anders Bardal, Steinkjer Skiklubb

Anders Fannemel, Hornindal IL

Joachim Hauer, Bækkelagets SK/Kollenhopp

Rune Velta, Lommedalen IL

Andreas Stjernen, Sprova IL

Daniel A. Tande, Kongsberg IL/FT Vikersund

Kommentarer

kommentarer