Regional nisseaksjon fra Astma- og Allergiforbundets regionskontor i Alta

Tegning julenissen 2

Astma- og Allergiforbundet  ønsker å hjelpe nissene rundt om i Troms og Finnmark med å tilby pepperkaker for allergikere og  samtidig slå et slag for den parfymefrie nissen. Ekte nisser lukter skog og ikke etterbarberingsvann.

Som kjent benytter mange nisser kunstig skjegg, og må derfor barbere seg. Derfor får nissene også barberskum som ikke lukter parfyme. Dessverre blir noe barn syke av parfymelukten, og hverken barna eller foreldrene får seg til å si det til nissen.

Nissemor hadde ikke kapasitet å bake pepperkaker til alle de allergiske barna, og ble veldig glad for hjelpen med å dele ut pepperkaker uten gluten, egg og melk. Dessverre har aksjonen ført til at noen butikker i Alta har gått fri for disse pepperkakene (se bildet).

Før prosjektet ble igangsatt ble aksjonen avklart og godkjent av nissestyrene på Nordpolen og Rovaniemi.  Astma- og Allergiforbundet fikk tips om å kontakte  Anette Thomassen fra Alta for å få laget en tegning som viser den allergivennlige nissen.

Kjenner du en nisse?

Om flere nisser har behov for pepperkaker og barberskum kan de kontakt nissekontoret i Alta, Løkkeveien 4, e-post: [email protected] eller tlf: 919 16 410.

Astma- og Allergiforbundet ønsker å takke nissen for at han tar hensyn til de allergiske barna og oppfordrer Kronstadposten til å sende nissen en KP-gave.

Om noen ønsker mer informasjon om en allergivennlig jul, se www.naaf.no/nord

Mer info: http://www.naaf.no/no/lokale_sider/nord/Aktuelt1/Den-allergivennlige-nissen-bor-i-nord/

Kommentarer

kommentarer