Positivt møte på Kronstad

 

DSC_0529

Kronstad vel: Morten Alfred Johansen, Christina S. Hansen, Marita Thomassen, Lena Suhr og Kjetil Vistnes.


 

Kronstad vel inviterte torsdag til sosialt samvær på huset i Kjosveien. Øyvind Lorentzen fra Politiet var tilstede.

– Vi ønsker å vise fram huset vårt og få innspill til hva vi kan bruke det til, og hvordan vi bør oppgradere det til det beste for Kronstads befolkning, sier Lena Suhr til KP. Vi ønsker å skape samhold gjennom felles aktiviteter, både inne på huset vårt og ute i nærmiljøet.

Det har vært mye hærverk og herjinger på Kronstad det siste året. Både høsten, vinteren og begynnelsen av våren. – Vi prøver og se litt framover å tenke på hva vi ønsker for Kronstad og for våre etterkommere. Er det slik vi vil ha det, spør Kjetil Vistnes, leder i Kronstad Vel.

– Jeg personlig mener at Kronstad er en veldig fin plass å bo på. Jeg stortrives her, forteller han.

Det var et godt oppmøte med rundt 30-40 positive kronstinger. Kunstgresset til Kronstadbanen kommer snart på plass – og nettopp det kan sette en stopper for hærverket, mener Morten Alfred Johansen. «Glass-Morten» foreslår å sette opp volleyballbaner, gjerde området inn slik at det skal bli vanskeligere å komme til med motorisert kjøretøy i tillegg til å rydde å renske området rundt ballbingen.

En positiv dame fra Skogveien sa dette om barn og unge fra Kronstad: – Vi går mye tur på Kronstad, vi treffer på barn, ungdom og andre og de er kjempe trivelig. Selvfølgelig driver de ikke med hærverk når vi kommer gående, men stort sett har jeg et inntrykk at det er koselige, trivelige og veloppdragne unger og ungdom som bor her på Kronstad. Det er selvfølgelig noen som ikke har fått det med seg, jeg tror de har fått et lite frikort. Men når det er sagt så er det ikke alltid slik at det er unger fra Kronstad som driver med hærverk i bygda vår.

Mange mener at foreldrene må være mer obs på at det kan være deres unger som driver med hærverk, og at de må få beskjed når det gjelder deres unger. Andre har hørt at ungene som driver hærverk har kanskje skilte foreldre og de har ikke fått den oppveksten de trenger. – Foreldrene kan være problemet. Snakk med barna dine om dette rundt middagsbordet, oppfordres det.

– Det er viktig at når man vet hvem det gjelder så bør man først og fremst snakke med foreldrene, og ikke bare bruke Facebook. Det kan også være lurt å tenke seg om å bruke litt nettvett og være saklig i diskusjoner på sosiale medier, forteller Lena Suhr.

Det kom flere innspill på hva huset til Kronstad vel ved ballbingen kan brukes til. Bl.a. sette opp bordtennis, biljard og lignende ting slik at alle som vil kan bruke det – i bestemte tidspunkt.

– De aller, aller fleste på Kronstad er fantastiske mennesker. Vi ønsker ikke at noen få skal ødelegge for alle og at Kronstad får et dårlig rykte på seg. Vi syntes det er trist at noen blir plaget så mye med pøbelstreker at de velger å flytte herifra. Alle som har innspill må gjerne komme med det, avslutter Lena Suhr med et smil!

Kommentarer

kommentarer