Polarlys Boligbyggelags suksesshistorie: Bare én leilighet usolgt i Tollevika

Eva

Eva Kristine Nålelv foran modellen av hele Tollevikprosjektet. Det blir ikke mye rom til kråke og ravn når hele området er bygget ut.


For ikke så mange årene siden var bergene i Tollevika et yndet sted for kråker og ravn. Nå kneiser det tre blokker i området- og det skal bli flere. Daglig leder for Polarlys Boligbyggelag, Oddmund Eriksen karakteriserer utviklingen i Tollevika som en stor suksesshistorie.

Boligbyggelaget er nå i gang med oppføringen av den tredje blokka med 18 leiligheter. Det stanser ikke med det. I alt skal man bygge 8 blokker med lavenergileiligheter til en pris som kan konkurrere uansett prosjekt i Nordlysbyen. Leilighetene har vannbåren varme, men energieffekten er så pass stor at uansett type oppvarming så får det nesten ikke betydning for energiforbruket. En 100 kvm. leilighet hadde et samlet forbrukt på 21 000 kwh på tre år. Leilighetene har sentral brannvarsling og andre sikkerhetstiltak i forbindelse med vanntilførsel og komfyrbruken. Heisene er rommelige og kan ta i mot bårer eller møbler som kan være svært besværlige å frakte opp og ned i alt for trange heiseanordninger som mange bygg er utstyrt med.

Oddmund Eriksen

Daglig leder i Polarlys Boligbyggelag, Oddmund Eriksen kan beskue lagets nye prosjekt, starten på den tredje boligblokka i Tollevika. Det kommer fem blokker til.


Kjempeflott prosjekt

Det er derfor ikke uten stolthet sjefen for Boligbyggelaget, Oddmund Eriksen kan vise oss oppstarten på den nye blokka som skal stå ferdig i august neste år. Allerede nå er alle leilighetene med bare ett lite unntak solgt. Salgene skjer fort. Under vårt besøk på byggeplassene går nest siste leilighet. Sånn er det bare. Den som skal sikre seg en av de flotte leilighetene i Tollevika må være tidlig på banen. Så kan de som ikke har bestemt seg selvsagt vente på neste trinn i utbyggingen.

Går som varmt hvetebrød

At leilighetene i Tollevika går som varmt hvetebrød er forståelig. For det første har leilighetene gunstig pris, og er selvsagt merkbar prisdifferansiert etter størrelse og beliggenhet. Alle leiligheter har kjempeutsikt til Altafjorden. Blokkene er plassert slik at alle har utsikt mot nord og bak betongveggene er det kanskje mest spektakulært når bølgetoppene skummer i nordavinden.

Rivende utvikling

Polarlys Boligbyggelag har vært inne i en rivende utvikling de siste år. For vel fire år siden da Oddmund Eriksen ble tilsatt er antallet ansatte økt fra seks til ti personer. Boligbyggelaget er stor også på meglersida med tre eiendomsmeglere og en eiendomssekretær, byens største meglerkontor. I dag tar man seg av alle typer megling, ikke bare i forhold til boligbyggelagets boliger, men hele skalaen. På årsbasis kan man telle rundt 100 oppdrag.

Stor på megling

– Vi skulle gjerne hatt flere oppdrag på eneboliger. Det synes som om ikke alle har fått med seg at vi favner svært bredt på området som et frittstående meglerkontor. Vi er helt uavhengige med lokalkjente og svært erfarne meglere, sier Oddmund Eriksen som understreker at Polarlys Boligbyggelag er et samvirkeforetak med svært stor aktivitet på nybygg.

Vokser i hele området

Boligbyggelaget vokser ikke bare i Alta, men også i Sør-Varanger, Porsanger og Kautokeino. Hele denne virksomheten utenfor Alta styres fra hovedkontoret med oppfølging av styrene, og andre forhold tilknyttet borettslagene. Det blir mye farting fra Alta, men denne modellen gir størst effektivitet. I dag er det svært enkelt å ta seg frem fra Alta til Kirkenes og Porsanger. Avstandene betyr ikke så mye så lenge flyene går.

– Vi ser for så vidt ikke noen store begrensninger i forhold til en videre ekspansjon enten det gjelder virksomheten i Alta eller de andre stedene hvor vi har fotfeste, sier Oddmund Eriksen.

DCIM100GOPRO

Tollevikområdet med boligblokkene reist i regi av Polarlys Boligbyggelag.

Kommentarer

kommentarer