Nyttårscrossen 2015

IMG_218676690971371

Martin Moland


 

I dag arrangeres «Nyttårscrossen 2015» på Kvenvikmoen Motorpark. Hvor mange deltakere som vil stille i årets stevne er i skrivende stund ikke klart. Men det vil være deltakere i totalt fire
klasser. 

Kronstadposten har tatt en prat med Alta SSFs kanskje to beste kjørere, Marius Granshagen Nord og Martin Moland.

Marius Granshagen Nord er 17 år og har kjørt snøscooter siden han var 9 år. Konkurranse kjører han nå i sin sjette sesong. Han sier til KP at han trener hver dag for å bli bedre som utøver. Kjøretrening på bane skjer tre dager i uka. Hans målsetting er gode pallplasseringer i NM i Tydal i mars samtidig som å få gode plasseringer i svensk mesterskap. Utfordringer i helga blir å jobbe godt på scooteren. Banen på Kvenvikmoen er kort og intensiv så det gjelder å holde fokus, forteller Marius til Kronstadposten avslutningsvis.

Martin Moland hadde vi bilde av i vår forrige utgave da han var i USA for konkurrere. Turen ga han mange flotte opplevelser og han tok seg til finalene i de fleste løpene blant verdens beste kjørere. Han sier at det til helga blir veldig viktig med en god start i løpene. Å få en god posisjon tidlig er veldig viktig. Moland trener 2–3 ganger i uka på bane pluss mye barmarkstrening. Han føler selv at han er i god form og sier at det blir spennende å kunne konkurrere på Kvenvikmoen, en bane som han kjenner godt. Martin Moland er blitt 19 år og er inne i sin åttende sesong som crosskjører. Hans målsettinger denne sesongen er pallplass i NM, SM og Arctic Cat cup samt blant de åtte beste i EM.

Kronstadposten ønsker Alta SSF, løpere og publikum lykke til med arrangementet!

bilde 3

Marius Granshagen Nord

Kommentarer

kommentarer